söndag 23 januari 2011

Titt i filmarkivet


Hur många gånger kan man få en klump i halsen när man tittar på ett travlopp? Har idag haft lite slappt i soffan framför Filmen om Ludde och extramaterialet med E3-finalen 1998 men framförallt Hugo Åbergs 2003. När jag ändå var igång i tårkalaset så kom ju gamla elitloppsfilmer fram och då självklart Ego Boy 1973. Det loppet är ju så underbart att se så man börjar ju böla redan innan man tryckt på play. Aaah fy fasiken, helt slut är man nu.

Och snart smäller det. Prix De Cornulier ska avgöras. Och vilket startfält!
1 SAWASDE DE HOUELLE s 5 Masschaele P (Leb F)
2 LA DANY BAR s 6 Raffestin J (Smo M)
3 OPALE DU GAULTIER s 9 Dessartre E (Des P)
4 QUEEN'S GLORY s 7 Dubois J (Mou P)
5 QUILLE CASTELETS s 7 Dersoir J.L.CL
6 PRETTY JET s 8 Lebourgeois Y (Gua S)
7 PICSOU DE VILLABON h 8 Mollard L (Lab P)
8 PINSON h 8 Abrivard A (Baz JM)
9 PARIS HAUFOR h 8 Bonne D (Big C)
10 PRISCILLA BLUE s 8 Raffin E (Bau L)
11 PLENTY POCKET s 8 Verva P.Y (Van J)
12 SCIPION DU GOUTIER h 5 Nivard F (Leb F)
13 QUARLA s 7 Abrivard M (Cam C)
14 PRINCE DE MONTFORT h 8 Wiels A (Gua S)
15 PREMIERE STEED s 8 Carre J (Sou F)
16 OYONNAX h 9 Douard Mary P (Bra V)
17 ONE DU RIB h 9 Thomain D (Hal J)
18 OLGA DU BIWETZ s 9 Barrier A (Sou F)

Förra året var vi där på plats, i år blir det att se det på liven. Får väl hälla upp ett glas bubbel för att hamna i lite lika stämning :-) Men nästa helg blir det inte till att sitta framför datorn. Då bär det av till Frankrike och Prix De Amerique. Underbart!

Veckan som passerat har varit usel. I alla fall vad det gäller resultaten för min del. Mister Sigel blev alldeles för laddad bakom bilen i tisdags. Är i toppform och det visade sig med att slå på en galopp. Bröt även ner innan bilen släppte. Sixten fick ett perfekt lopp av Tony Wallin i rygg på ledaren som var favoriten, men kom ändå knappt i mål. Även den som ledde kom långt efter. Vet inte orsaken och önskar att Sixten kunde berätta hur vi hittar tillbaka till pengaplaceringsformen.
I onsdags tappade Nottingham en framsko efter ett varv så det blev inget godkänt kval. Och i torsdags blev det galopp i första sväng med Sophia Glass. Kom iväg bra och fick ledning men med galopperande häst utvändigt och näraa bakomvarande blev det för mycket och galoppen kom tyvärr. Hon var jättefin i värmningen och innan start, så det kanske ska vara som på nyårsdagen, med krångel i värmning och defilering, för att det ska gå bra i loppet.

Positivt den här veckan har varit att i onsdags kom min nya häst, Young Forever, hem. Tyckte att Yngve blir ett passande smeknamn, Yngve och Sixten är mina grabbar. Körde honom igår och blev mycket glad över att jag sa ja. Mycket fin och trevlig häst som är pigg och glad. Kan förhoppningsvis få mycket roligt ihop.

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar