tisdag 22 mars 2011

Vårkänslor?

Det var inte så roligt att åka till Jägersro. Ja, sällskapet gick inte att klaga på. hotelle var bra och Jägersro stallbacke, stallcafé, slingor och värmningsmöjligheter etc. är guld. MEN själva loppet var inte så skoj. Först en omstart som inte direkt orsakades av Leia och Peter, men det var de som dömdes. Sen blev Leia störd till galopp innan första sväng när ekipage gick ner framför. Det var den V75-premiären.... Skönt var iaf att alla ben är friska och hela och att hon är glad och pigg. Vi tar nya tag på lördag på Eskilstuna. Springspår låter bra :-)
Med till Eskils åker även Turbo Flamman som även hon fick ett bra läge i lopp utanför V75. Spår 1 och startsnabb är två bra kombinationer.

Mister blev för laddad bakom bilen, blir ju det lite då och då, och tog till galoppen. Inte så roligt. Han får lugna ner sig i volten på fredag med 40m tillägg. Stina och jag har planer för kvällen så duktiga Kim Boström sitter upp. Spår 4 blev det i ett inte allt för hårt gäng. Lindas segerstaplare Just Indeed står på samma distans så förhoppningsvis blir det en rolig match.

På fredag möter Yngve och jag ett gäng bra hästar på Solvalla. Jädrans vilket startfält! Det intressanta är att Iris Tilly och Erik På Näver som båda har gjort kanonlopp med snabb öppning och bra tider har spår 8 och spår 10. Speedy My Love och Moga Kannibalen som kan gå i spåren har spår 1 och 2. Night Rider E. har inte startat sen i oktober men kan bli farlig med smygresa.... Shark vet man är bra, till skillnad från Viking Furniture som jag inte vet nånting om. Athos Sund och Tipster plockar hela tiden pengar i monté och gör det bra. Och sen har vi Yngve..... då var alla nämnda och jag tror det kan bli ett ruggigt bra lopp. Bricka 7 går vi ut från.

Borde det inte börja märkas att våren börjar visa sig? Jo, det har ju visat sig med att det droppar från taken, du blir glad av att bli skitigare än nånsin när du kör häst, vattnet fryser inte och man kan se tendens av gräsmattor lite varstans. Men borde det inte börja spridas lite leenden på läpparna eller är det fortfarande vintergnället som råder?
"Niclas Andersson är hotet mot Svensk Travsport", "Ett större misslyckande får man leta efter" bla bla bla.... jag kanske har missuppfattat men är inte den nya satsningen på lördagar till för att locka lite nytt folk? Vi travtokar har ju andra möjligheter att se loppen på plats eller direktsändningen, ATG-live, lopparkiv, ATGplay. Håller med Micke Nybrink: "Att hylla det anses inte coolt - man ska såga, dissa, göra sig lustig och hata." Det är ju ganska ofta det händer tyvärr. De kanske borde gå ut och fråga icke travtokiga som såg programmet vad de tyckte för att få bättre perspektiv på om den satsning som görs ger rätt resultat?
Samma gällande satsningen på söndagar. Per Skoglund gör det alltid bra, kan inte påminna mig om att han någonsin fått ett surt eller hånfullt svar från någon kusk, tränare etc. Jennifer Tillman är helt rätt i studion. Anders Malmrot vet jag inte så mycket om men tyckte att han gjorde det bra. Har inte kollat på hela programmet, bara glimtar på ATGplay, men ger helt klart godkänt.
Gnäll, gnäll, gnäll och påhopp börjar bli lite vardagsmat. Glömmer man bort att det är människor man faktiskt skriver om?

Fick en fråga på mitt förra inlägg om vilka hästar som lämnat oss. Dragonite har blivit licenshäst vilket passar honom utmärkt. Sir Arne är numera ridhäst och till Gotlsand har Max Sigel och Ebdon Fri flyttat. Båda två är tillbaks där de började sin karriär: hos Sten O Jansson. Om ni läser dagens travrond så kan ni läsa om hans satsningar och dessa båda ska bli sommarhästar. Skoj!

Samma person undrade även hur vi fått Leia tillbaks på banan. Lite kort sammanfattat så efter op och hemgång från Ultuna, där jag jobbar, så stod hon hos vän till mig och jag och min bästa vän bytte bandage var och varannan dag. Boxvila och korta "lugna" promenader med en laddad Leia. Återbesök med ultraljud, mindre stöd i bandage, lite längre promenader etc. Sen togs hon hem, skrittades för vagn under lång tid, jogging med tungvagn längre och längre sträckor. Lägg där till kylslangar, Back on track osv. till att hon i oktober började kännas redo för kval. 1 december kvalade hon och tränar nu som de övriga och går i hagen som vanligt. Att säga att man ägnat några dagar för att få tillbaka henne på banan är en underdrift men nu ser man att det var värt allt arbete.

Nu blir det ATGlive och Stina och Jahnita på Bollnäs.

På återseende!

6 kommentarer:

  1. Håller med dig, det är väldigt mycket gnäll i travvärlden. Men det är tydligen lättare att risa än att rosa.
    Vill man inte se uppträdanden och annat så finns ju ATGplay om man inte ha möjlighet att se direktsändningen. De flesta har ju en dator. Bra tankar och skönt med lite positivitet!

    SvaraRadera
  2. Vad tycker du är bäst? Att rida med korta eller långa läder i montéloppen? Precis skrivit ett inlägg om detta i bloggen

    SvaraRadera
  3. Hej Bella,
    Jag tycker det är viktigast att hitta en längd på stiglädrena som känns optimal för dig som ryttare. Där du får rätt balans, orkar rida hela loppet, kan använda din vikt på rätt sätt, inte stör hästen etc. Att man inte blir låst med raka armar eller ben. Att ha för korta läder för dig själv är inte heller bra. Om du står rätt upp över hästen skapar det obalans, bättre att vara nära hästen. Man får prova sig fram i träning och se vad som är bäst för dig.
    Personligen så ser jag den franska stilen som överlägsen. Det är en härlig syn att se Masschaele och Abrivard och de övriga. De kan använda vikten och behöver inte slita och dra i hästarnas munnar eller bli för tunga på fel ställe. De har ju haft montén sedan år 1836 så de har nog provat en del olika stilar :-)

    SvaraRadera
  4. Vore skoj med lite upptadering oftare =D
    Gillar din blogg! alltid skoj att höra proffsens tips och tankar! ;)

    SvaraRadera
  5. Hej Marina och tack för att du gillar bloggen. Ska absolut försöka bättra mig på uppdateringen. Ju ljusare tider desto fler timmar på dygnet :-)

    SvaraRadera