måndag 11 april 2011

Mini-semester

Jaha, återigen blev det långt mellan blogginläggen men den som väntar på nåt gott.... :-)

Tors-sön har delar av familjen varit iväg på en liten semestertripp till Funäsdalen. Vintersporter är väl inte riktigt min grej men det har varit i lagom dos och mycket trevligt sällskap. Lite skönt att åka iväg några dar.

Det är lugnt på ridfronten för min del just nu. Mycket beror på att närliggande lopp är jag utestängd ifrån. För gammal och för många segrar är orsaken. Har kvalat Västerbo Switch förra fredagen. En mycket trevlig travare som gjorde vad han skulle, dvs. klara tiden. Fick springa själv så det kommer bli andra bullar när han är med hästar. Har strax över 20.000 kronor på sig så han kommer förhoppningsvis hävda sig bra i sin klass.
Samma dag skulle Sixten ha startat i Travets talalangers montélopp med Johanna, men jag var tvungen att stryka pga en ganska ful hovspricka. Så det har blivit tunt på träningsfronten för hans del men är förhoppningsvis med i en startlista inom kort.

Leasingkontraktet för Jahnita har gått ut och flyttade förra helgen hem till Värmland. Lite tomt är det efter henne. Det var en väldigt speciell dam med roligheter för sig så hon är saknad av alla, speciellt av bästa kompisen Flamman.
Bella har fått ett litet hingstföl. Allt har gått bra och lilla "Alex" mår prima. Ett av två väntade föl har alltså tittat ut så nu är det Morran vi väntar på. Bellas är efter Rite On Track och Morran väntar efter Olimede. Spännande!
Nytt i stallet får vi i helgen då franska Organdi D'or kommer och gästar. Philippe frågade sist vi sågs om han fick komma och bo hos oss. Och nu är det mitten av april så nu är det dags. Han startar ju i Olympiamontén på lördag tillsammans med Philippe och efter det så kommer han hem. Ska bli riktigt skoj. Och han är lite speciell i utseendet. Fux med stor vit bläs och stor vit fläck under magen. Håller tummarna för att det går bra bakom bilen på lördag. De startar aldrig montéloppen med autostart i Frankrike så det blir första gången för startkanonen.
Riktigt roligt startfält är det på lördag:
1 LANXESS PALEMA v 8 Lusensky Charlotta a (Hul An)
2 MOON DREAMER* (US) v 6 Kvasnes Kristine (Wol An)
3 SUPER G. v 6 Eriksson Linda M a (Joh Pe)a
4 LYS PETTEVINIERE* (FR) v 12 Larue Romain Christian a (Gri HA)
5 CARLSSON* (DE) v 9 Svensson Åsa a (Lug Co)
6 HOUSTON STAR v 7 Ginman Marina a (Nil Bo)a
7 ORGANDI D'OR* (FR) v 9 Masschaele Philippe (Mas Gi)a
8 SMASH EXPRESS v 9 Asklund Malin a (Eng Al)a
9 MOLLY STREAMLINE s 9 Pettersson Lina a (Stå Be)a
10 GIDDSON v 7 Pettersson Elinor a (Eng Al)a


I övrigt så har hästarna skött sig hyffsat:
Mister Sigel hade otur på Bergsåker och blev tokstörd till galopp i starten. Kim fick ner honom och hamnade längst bak. Gjorde det ändå bra och slutade fyra. Kim red finfint och det var verkligen synd med galoppen, men det gick inte att göra nåt åt. Han startar imorgon på Eskilstuna för sulky. Tyvärr blev det spår 12 bakom bilen och eftersom det är kortlopp så minskar chanserna från det läget. Men han har slagit bättre hästar förut....
Leia Way sänkte sitt rekord med 1,5 sekund på Eskilstuna i V75, trots brunst, och det gav en sjunde plats. I lördags på Valla utanför V75 var hon jätteduktig tillsammans med Robert Wilhelmsson. Släppte ledning till favoriten och fick ett perfekt lopp i rygg på den. Tyvärr höll inte den så bra så hon blev fast och fick luckan för sent. Gick bra till en andraplats med tussar och mycket krafter kvar. Finfint!
Turbo Flamman har inte riktigt hittat sin form och var femma på Eskils och oplacerad på Valla. Orsaken är inte utlistad.
Super Frö ville inte trava i två varv utan slog på en galopp i montéloppet på Gävle. Så surt för han är kanonfin annars. Orsak letas.
Warlord Boko fick ett lopp i kroppen på Romme och startar idag på lunchen på Gävle. Håll tummarna.

Höll ju på att glömma den viktigaste starten: YNGVE! Min gubbe som aldrig sviker. Fick en hygglig start på Valla senast. Hade kunnat ladda mer men trodde att det skulle bli ett annat lopp med tanke på vilka hästar som var med. Hamnade som tredje häst och det gick fort där framme. Kändes bra i sista sväng men fick tyvärr avstannande häst framför, ta upp-styra ut-full fart-hann till andraplats. Han är för härlig min gamle gubbe :-) Tränar på bra och vill ut och springa.

Nästa vecka är Solvalla montéklubbs dag på Solvalla så nu är det full fart med planeringen av den. Ses där!

På återseende!

2 kommentarer:

  1. Vi ska göra vårt bästa mer kan man juh inte göra tyvärr, men de lär bli tufft för oss med sånna stjärnor i fältet =)
    Tycker de är superbra att travets talangerloppen finns så vi som inte har ridit så mkt får chensen nån gång med =) tänkte själv försöka rida dom två sista loppen med min pålle förhoppningsvis =)
    Hur många hästar har ni i stallet?
    Hur länge har du haft din montélicens?

    SvaraRadera
  2. Absolut, det är jättebra med lopp öppet för olika typer av ryttare. Det var liknande lopp som gav mig chansen att börja rida mer. Ska det erbjudas fler lopp så ska det också finnas ryttare till det som känner sig redo att rida lopp. Antalet licenser säger inte så mycket utan det finns mörkertal åt båda håll, de som har kvar licensen men som aldrig skulle rida lopp i nuläget och de som har licens men aldrig får chansen att rida. Detta är ett jättebra sätt att få fram "nya" ryttare.

    Jag har haft licensen sedan 2005 men började rida 2006.
    Vi har 11 tävlingshästar, 1 tvååring och en ettåring. Plus två fölmärrar som fölar i år. Så det finns att syssla med :-)

    SvaraRadera