onsdag 27 april 2011

Mot Finland!

Underbara Mister Sigel gjorde det igen! Våran andra seger tillsammans kom i måndags på Hagmyren. Och som han gjorde det kan man inte mer än skutta runt på moln. Fick en liten krånglig start med lite trängsel så vi kom iväg dåligt. Blev fjärdespår genom första sväng och fram utvändigt ledaren. Pressade den lite men den försvarade sig så det blev dödens till varvet kvar då vi övertog. Sen dansade gammelgubben undan med en segermariginal på fem längder och tussarna kvar. 1:16,3 oriden kändes helt okej :-) Faktiskt så var det första gången som jag red på Hagmyren och den får gärna fortsätta vara en 100%ig bana. Mycket roligt var det att öppna programmet också, där sportchefen Johan meddelar att banan kommer att rida ett montélopp varje tävlingsdag det är minst fem lopp utskrivet. Ljuv musik i montéintressenters öron.

Det blev tyvärr ingen start för Sixten i söndags. Hade något förhöjd temp lördagkväll och söndagmorgon så det var bara att stryka. Han mår finfint nu så nästa gång får han inte reda på att han ska starta så kommer han förmodligen vara frisk som en nötkärna :-)

Imorgon torsdag bär det av på en rolig resa. Stina och jag lastar in Organdi D'or tillsammans med de andra svenska stjärnorna som ska över till Finland. Dags för nästa start i den planerade nordiska turnén: Montéloppet i samband med Finlandia Ajo. Lördag är dagen då det går av stapeln. Philippe kommer på lördag morgon. Ska bli riktigt roligt och håller tummarna för att det blir en repris i vinnarcirkeln av Olympiamontén. Han är världens snällaste häst och helt okomplicerad. Äter bra och har skaffat sig en kompis i hagen. Lugn och trygg häst. Sofia Aronsson är riktigt duktigt och det är kul att få vara delaktig i detta. Fia selade förresten ut en vinnare igår: Västerbo Prepare. Grattis!


Vi kommer hem från Finland på söndag morgon så då blir det till att åka hem med Organdi D'or och sen vidare till Romme. Sophia Glass och jag ska vara med i Sverigeloppsuttagningen för Romme-Rättvik. Spår 4 blev det på förstavolten. Ett blandat gäng där jag tror att värsta konkurrenterna är Linett (som var tvåa bakom Mister i måndags), Global Kilkea (som kvalat på fin tid), Mill Newton (som har kapacitet) och Royal Superior (som var bra vid vinsten). Men vi kämpar för en finalplats.

Just ja, Solvalla montéklubbs dag på Valla förra onsdagen blev riktigt lyckad. Iaf vad jag har hört. Skötarna som vi körde till vinnarcirkeln blev överlyckliga, inte ofta som de hinner vara med där. Sponsorerna var nöjda och vi fick se två fina montélopp. Det högklassiga över 1640a skulle lätt ha platsat inom V64. Jag körde bilen med skötarna under kvällen så Yngves värmning blev väl inte den optimala, men ändå så gjorde han det bra igen. 1:16,6 får man ändå vara nöjd med och det brukar ju räcka till bättre än en sjätteplats. Tyvärr orsakade jag en omstart, då som jag skrivit tidigare så är han bänglig i volten med spår ett. Så nästa gång vi går ut i volt hoppas vi på annat spår så vi kommer iväg bra och slipper bli osams redan innan starten gått :-) För Stina gick det bättre i loppet och hon och Lacey Frontline slutade tvåa knappt slagen av vinnaren Borga Baron. Nästa gång tar hon dem.
Stort grattis till Linda Hedström (Sun Power C.G.) Camilla Strandäng (Borga Baron) som segrade denna montédag på Valla!
Kolla förresten in klubbens hemsida som nu är fri från virus och hackning och har nytt utseende: www.solvallamonteklubb.se

Nähdään!

1 kommentar: