tisdag 19 april 2011

Skötar-fokus

Imorgon, onsdag, är det dags för Solvalla Montéklubbs dag på Solvalla. Två montélopp har vi fått denna dag. Härligt! Och det blev två bra lopp dessutom. Riktigt skoj är det. Vi kommer att lägga fokus på en viktig (vågar påstå den viktigaste) delen i tävlingshästarnas nuvarande stund, nämligen skötarna. Varje vinnande hästs skötare hämtas upp på stallbacken och körs ner till vinnarcirkeln för att motta pris och ta åt sig av äran att ha just sin passhäst i fokus. Mycket viktigt!
Vi kommer också dela ut hederspris till de ryttare som vinner i montéloppen. Annat som händer är att vi leder defileringen i V64-loppen, pratar monté (förmodligen mellan lopp 5 och 6) och har skoj med våra underbara sponsorer. Tyvärr det bara en genomgång för montéryttarna och detta inte i närliggande till voltstartsloppet. Hoppas ni som ska rida i det, som ligger som sista lopp, och är där kan närvara men vi har full förståelse för att flera kommer att utebli. Hör av er till mig eller till inskrivningen.

ST har ju anammat att få banorna att skärpa sig vad gäller reglementet. Mycket bra tycker jag för det ger en seriös (och förhoppningsvis verklig) syn på montén. Bla så har de fått se att i reglementet, precis som för sulkysporten, står att skon/stöveln ska ha klack. Inget nytt påhitt utan bara en noggrannare läsning av reglementet. From 1 maj så blir det hårdare koll så se till att klacka på så böter uteblir. Vet att några stycken redan fått sina galoppstövlar omgjorda hos skomakare så det är ju en enkel lösning för att slippa kosta på sig nya pjucks.

Några lopp är planerade för min del. Startar min kära "Yngve" i voltstartsloppet imorgon. Fick spår 1 på 40m tillägg. Han är ju lite bänglig i volten men jag hoppas få iväg honom fint. Många bra hästar var det med så det är ganska svårlöst. Men jag hoppas på att han ska göra som tidigare och vara med där framme. Har hittills aldrig blivit besviken på honom så jag hoppas det fortsätter så.

"Sixten" och jag provar lyckan på söndag på Gävle. Spår 2 på 20m tillägg fick vi. Hoppas på att vi kommer iväg fint och kan få med oss en slant hem. Hans hovspricka har läkt fint och han ska nog inte störas av det. Däremot blir det ju inget riktigt flyt i hans tävlande för det strular med hovar, för lite poäng etc. så han kan behöva det här loppet för att bli bättre till nästa.

Idag är det anmälan till Hagmyren. Tanken är att Mister Sigel och jag ska dit och fightas om förstapriset. Kommer med gör vi för gott om poäng har han och hittills är det bara 11 hästar anmälda. Spännande att se hur motståndet blir.

I övrigt så rider Stina Lacey Frontline i samma lopp som mig och Yngve. Jag har ridit hästen en gång och det var en trevlig upplevelse. Hon har gått bra för sulky de senaste starterna så det kan bli bra. Stina åker också till Färjestad på fredag och sitter upp på fina Moe Tor i Häx-jakten. Odin Tabac-jakten borde det kanske heta istället för det är väl bästa hästen i loppet och han och Johanna borde väl normalt sett inte förlora. Men det var ett fint startfält i detta kallblodslopp så det ska bli intressant att se.

"Robban" går ut i ett lärlingslopp samma dag. Kristoffer Jansson kör. Han är ju normalt sett väldigt startsnabb men har inte visat skalle de senaste starterna. Hoppas de kommer iväg bra från spår 8 och att han sköter sig den här gången.

Leia tampas på V75 på lördag. Sist blev hon tvåa med tussar och mycket kvar och det verkar som att formen håller i sig. Distansen 2640m gynnar nog henne men det var ett hårt gäng. Vi kämpar!

Hoppas att vi ses imorgon på Solvalla. En fin dag för montésporten.

På återseende!

1 kommentar:

  1. Roligt de låter =)
    Vi brukar oxå ha två lopp i kalmar när de e damklubbens dag, hoppas de blir så i år igen..
    Lycka till på lördag!

    SvaraRadera