torsdag 5 maj 2011

Vidare till final!

Resan till Finland var riktigt rolig. Trevligt sällskap i bussen, både människor och hästar. "Ogge" fick stå tillsammans med Red Hot Dynamite, Target Hoss och Noras Bean så det var inga dåliga hästar med på resan. Han är den perfekta hästen att resa med, äter och dricker bra, lugn och oberörd av farten i stallet eller av att vara på resande fot. Vi kom fram fredag morgon, ordnade med hästarna, jag red en lång skritt- och joggingtur, checka in på hotellet och sedan var det bankett på kvällen. Några av de andra svenskarna anlände till middagen så det var en ruggigt trevlig kväll. Bonus var att Stina under kvällen fick ett samtal om att "Morran" har fått ett litet hingstföl efter Olimede, samtidigt som forna tränaren Ludde och skötaren Therese satt bredvid.
I stallet under lördagen stod även Iceland, Zorro Photo, Lys Petteviniere och Finlandia Ajo-vinnaren Commander Crowe. Så ni kanske förstår att det inte var direkt folktomt i gången. Men "ogge" brydde sig inte så mycket om det. Tur att han är valack :-)
Loppet gick lite oväntat till Giant Of North. Drog i hårt tempo och öppnade första 500 på 1:10 och fortsatte på 1,13. Med tanke på hästens tidigare prestationer trodde vi nog alla, även Phillippe, att hästen skulle tröttna, men det hände aldrig. Så tyvärr blev det för sent för "Ogge" som var förbi metern efter mål. Men en andraplats får vi nöja oss med då det efter loppet visade sig att det inte var en bra idé att rycka skorna. Han var hovöm. Finland bjöd ju på lite märkligt väder denna dag, hagel, regn, blåst och sol omvartannat så banan var inte den bästa. Hård under första loppet (montéloppet) och sen lös och geggig.
Hem åkte vi på lördag kväll så vi anlände i Sverige söndag morgon.

"Fia" och jag är vidare till final i Sverigeloppet! Seger blev det för oss i söndags i dalatravets uttagning. Och återigen skrällde vi :-) 21 gånger pengarna fick de som spelat. Hon gjorde ett bra lopp och gick i mål på tiden 1:17,8. Vi fick till en början dödens men fick överta ledning när jag ställde frågan till Viktoria. Det blev ett ganska konstigt lopp med många galopper och in på upploppet var det bara Sophia Glass och P.J. Hong Kong som stred. Hon svarade ärligt och jag hade mycket krafter kvar. Ryckte tussarna 100 meter innan mål och då bara pep hon iväg. Så nu väntar finalen den 27 maj på Solvalla. 100.000 kronor är det i första pris. Ser verkligen fram emot det. Att vinna blir svårt men bara att vi är med är stort. Unnar verkligen Göran och Anneli som äger "Fia" detta. Det är såååå roligt att göra ägare lyckliga.

Foto: Carina Ainerud

Jag kommer att rida tre uttagningar till. Två på nya bekantskaper. Moby sitter jag upp på på Eskilstuna på söndag. Har försökt i monté två gånger och båda gångerna galopperat i voltstarten. Får höra med tränaren vad det kanske kan bero på och försöka komma iväg i trav.
På måndag är det Scarly på Lindesberg. Den har gjort tre montéstarter men inte fått med sig någon peng i någon av dem. Gick 1:15,8/2100 med galopp för sulky senast och har totalt sprungit in över 600.000 kr. Kan bli skoj.
Med till Linde åker också Leia som startar i ett stolopp. Fick tyvärr bakspår så vi får hoppas att det löser sig och att hon kan vara med där framme.
Och på onsdag provar "Sixten" och jag lyckan i Solvallas uttagning till Sverigeloppet. Skulle bli mycket förvånad om han tog sin livs första seger i detta lopp, men en peng kanske vi kan få med hem. Stina och Mister Sigel har däremot större chans att gå vidare. Han är i toppform och tog vinst-loppet bra. Står lite hårt inne på 40m tillägg men vi får hoppas att det löser sig bra.

På återseende!

1 kommentar:

  1. Ooo vad roligt att får rida så många lopp!
    Ja vill me..*avis* ;)

    SvaraRadera