tisdag 17 maj 2011

Norge var skoj!

Då har "Ogge" besökt Norge. Det blev en tredjeplats på tiden 1:12,8/1640a. Han var duktig och vi är nöjda. Kanonen Prince De Montfort går det inte att slå när han har en sån där dag. Kanske hade "Ogge" kunnat få med sig andrapriset hem om man fick visa honom annat än den norska drivningen, men å andra sidan så var han oberörd efter loppet så då finns det mer att hämta :-) Han är helt underbar att resa med. Äter och dricker kanonbra och står coolare än isberg.
Det kommer nog att bli ett ruggigt roligt startfält i elitmontén. Speciellt med tanke på att det både i Norge och Finland har visats upp bra hästar som kan tänkas dyka upp. Längtar!

Fick ju äran att bekanta mig med två nya hästar i förra veckan. Moby, som tidigare hade krånglat i volten och som de aldrig trodde skulle gå från fjärdespår, skötte sig perfekt och vi kom iväg bra. Det blev först i andraspår för våran del. Han kändes stark och fin och höll fin fart hela vägen in i mål. Till nästa gång ska han nog gå med ryckhuva (hade fast nu) så finns det nog en växel till. Det viktiga nu var att han skötte sig och det gjorde han utomordentligt. Stark och rejäl häst som kan hävda sig bra i monté. En tredjeplats tog vi med oss på tiden 1:18,4.

I måndags fick jag äran att vinna lopp igen! Ett mycket konstigt lopp på Lindesberg. Stod 40m tillägg med Scarly, som även han kunde vara lite bänglig i volt, men med tre hästar i volten och ytterspåret så hade vi god mariginal. Det gick väldigt långsamt i början av loppet. 1:26 första 500m och varvet runt 1:22. På bortre långsidan låg jag mer än 30m bakom de tre ekipagen där framme och han ville inte riktigt komma ikapp. Tänkte att jag rycker huvan för att iaf hålla till fjärdeplatsen och då blev det fart under hovarna. Innan svängen började vi få kontakt och då blev det ännu mer fart. När jag såg att favoriten tröttnade tänkte jag det blir en tredjeplats, men i mitten på upploppet blev det segervittring. Och jajamänsan, seger det blev! :-) Tiden 1:18,5 kanske inte säger så mycket men han gjorde en ordentlig slutrepa. Och iom att det var ett uttagningslopp till Sverige-loppet så är han och Anna med där. Riktigt skoj och riktigt fin häst. Tack Anna och Lars Erixon för att jag fick sitta upp på fina Scarly! Och vi ses i finalen :-)

Sixten ville inte sköta sig på Solvalla. Han är ju knepig i volten och spår fem är då inte så jättelyckat. I första starten blev det tight om plats och han ställde sig still på två steg. Andra starten kunde jag släppa av honom men då blev jag istället för tidig och blev orsaken till omstarten. I tredje ville han inte vara med, det går inte att vända honom på en femöring. Jag valde då själv att utgå. Han blev farlig och kunde ha orsakat en olycka. Inget som jag vill riskera att göra.
Mister Sigel och Stina gick det bra för däremot. En tredjeplats på tiden 1:15,9/2180m. Han blir ju lite bångstyrig när han får gå i ryggar. Tar tag i bettet och hänger på yttertygeln. Inte lätt att rida i sista sväng och på upploppet då.

Igår var jag och "Fia" till Färjestad. Lopp i kroppen innan Sverigeloppet. Dödens hamnade vi i och det blev ett lagom tempo i loppet. Tyvärr trampade hon av sig en framsko innan sista sväng så det blev galopp. Vi blev inte diskade och gick i mål som sjua. Hon kändes kanonfin hela vägen och hade kunnat vara med där framme om inte galoppen kommit. Positivt var att det verkar inte bekomma henne så mycket att hamna i dödens.

Kolla in Fias nya hemsida: www.ecuriearonsson.com
Där kan ni läsa om hennes Frankrike-framgångar och om "Ogge"

På återseende!

4 kommentarer:

  1. "Ogge" er bare så utrolig lekker. Syns han gjorde en flott innsats på Bjerke. :)
    Jeg har tagget deg i noen bilder på Facebook av han.

    SvaraRadera
  2. Tack Elisabeth! Jättesnygga bilder!
    Ja visst är han snygg. Ser inte riktigt ut som alla andra på banan :-)

    SvaraRadera
  3. Grattis till vinsten :) (och de andra fina ritterna)

    SvaraRadera
  4. hej! kollade lite på sadlarna ni har på eran hemsida. Vad rider du i för sadel?
    är de ngn skillnad på den 1,5 kg zilcon och den tyngre mer än vikten?

    SvaraRadera