onsdag 12 oktober 2011

ÄNTLIGEN!

På lördag smäller det! RYTTAR-SM! Fy satan vad skoj! Det är ju ett av målen man har, att vara med i toppen och delta i just det loppet. Och det är 250 loppor i förstapris, hur roligt är inte det då?! Och vilket startfält och vilka ryttare. Det är ju så bra så man pinkar på sig av glädje.
Hästen jag rider, Wictoria Laylock, har aldrig startat i Sverige men gått väldigt bra i Norge. Jag har sett de två senaste loppen hon gjort; när hon vann duatlon (två lopp samma dag, ett monté och ett sulky). I montéloppet fick hon ledning lätt från spår 2 och de andra var aldrig i närheten. Hon gick tangerat banrekord totalt oriden 1:13,4 tillsammans med Liv Pedersen. I sulkyloppet togs hon lugnt och låg sist, svepte sen hela fältet över upploppet och vann det med. Hon verkar ha kanonform. Det blev bestämt nån vecka före anmälan att jag skulle rida henne och tränaren verkar väldigt trevlig (är inte alla norrmän det?).
Stina fick också klartecken 10-12 dar innan anmälan att Bergh ville ha ut Real De Rabut. Han gör ju faktiskt också sin första montéstart på svensk mark, men ingen har väl gått miste om att han gått väldigt bra i Frankrike, vann bla. på 1:13,1/2175m.
Så det man gör nu är att pendla från att analysera sönder hur loppet kommer att bli ridet till att tänka att det blir som det blir, det löser sig nog till en bra position. Spår 1 har vi, mycket nöjd, och det finns ju även open stretch.
LÄNGTAR!
1 WICTORIA LAYLOCK* (NO) s 7 Swartling Linnea a (Sku Kr)
2 MOON DREAMER* (US) v 6 Knutsson Emelie a (Wol An)
3 GOING SOUTHWIND v 6 Eriksson Linda M a (Sva Åk)
4 KARBO CAKE v 8 Lähdekorpi Maija a (Läh Ka)
5 MIDNIGHT HALL v 7 Sköld Carina a (Hel Ja)
6 REAL DE RABUT* (FR) v 6 Swartling Stina a (Ber Ro)
7 TJACKE GOLD v 7 Skoglund Camilla a (Wej BG)a
8 HOT TUB h 11 Svensson Åsa a (Öhm Ma)
9 VICTORY POWER v 7 Fritz Lena a (Hel Ja)
10 SEAN TROT v 10 Alm Lina a (Hop OB)a


Innan det bär av till Göteborg på fredag (middag och annat med ryttarna och lärlingarna på kvällen) så rider jag Sophia Glass på Solvalla. Ruggigt bra startfält! Brian's Turbo har ju blivit en riktig segerstaplare i monté och Lennartssons kapable Alvena Pommac gör debut. Och längst ut på vingen är jag och "Fia".....

Look For Simoni var kanonfin i kvalet och det ska bli skoj när hon ska ut i lopp. startsnabb var hon och pep iväg fint. Gick väldigt lugnt första varvet, 1:24 så jag hoppades att någon av de andra skulle komma upp och testa lite. Men så blev det inte utan på bortre långsidan testade vi själva och det gick undan kan jag lova. Strax under 1:17 gick hon sista varvet och bara klippte med öronen. Spännande framtid!

Och snart kommer anmälningslistorna till Rättvik....

På återseende!

3 kommentarer:

  1. Fantastiskt bra gjort i Rättvik!

    Anna Jönsson/ Emma Jönsson
    Uppfödare till Ivarsqvick

    SvaraRadera
  2. Jag missade ju dig i Rättvik, men tycker att du verkar skriva så härligt, så jag väntar med spänning på fler inlägg!

    SvaraRadera
  3. Tack Anna och Emma! Men det är inte så svårt att vara passagerare på fina Ivar :-)

    Nytt inlägg utlagt nu, Stallbruttan. Tack för fin kritik

    SvaraRadera