tisdag 27 september 2011

Fucking Åmål!

I tisdags var jag iväg till Åmål. Såg fram emot loppet med "Fia", äntligen skulle vi ut bakom bilen och dessutom på en bana jag aldrig ridit på. Skoj! Hon har ju varit ute bakom bilen en gång förut i monté, då red Stina, och det gick bra: 3:a på 1:15,4/1640a. Mötte upp ägarna Göran och Annelie på vägen och kom till ett halvmulet och regnruskigt Åmål. "Fia" var kanonfin i värmningen, eller kanonfin för att vara hon, dvs, lite överladdad och vill springa snett och så. Perfekt, det är då hon är som bäst :-)
Ut i loppet, fick en hyffsad start och hamnade tredje ytter. Men det dög inte för oss så vi gick framåt i tredje spår och tog dödens. Efter 1,5 varv (det är 800metersbana) så såg jag hur det började tryta för hästen i ledning och i början av andra sväng ökade vi lite med planen att överta. Då fick vi ledaren i knät! Den bröt rätt ut utan förvarning och drog med sig mig och Linda M Eriksson, som låg i min rygg, ut i spåren. "Fia" tog några galoppsteg men ställde sig hyffsat snabbt. Hamnade en bit efter klungan men hon kändes kanonfin. Insåg att segern hade rykt med påridningen, men tänkte att vi kan ju bli 4-5 iaf. Då tjöt signalen och loppet blåstes av, lös häst på banan. Hästen som hade brutit ut var på väg upploppet ner mot fältet utan ryttare.
Så istället för som lopp 2 avgjordes montéloppet som sista lopp, efter lopp 10. I efterhand så skulle vi nog inte ha varit med. Men det är lätt att vara efterklok. "Fia" ville inte alls vara med och redan när starten gick hamnade vi efter. Försökte gå fram men hon var mest rädd för de andra och ville inte vara med. Loppet vanns av Anna Rönning och Indras Magi (som i första loppet var diskade efter startgalopp). Vi blev oplacerade och det blev en lång resa hem. Det är inte första smällen Fia åker på (påriden bakifrån Örebro, knuff i första sväng Gävle och Sverige-loppsfinalen blev vi nedtryckta innanför stolparna på bortre långsidan) så jag hoppas hon inte blir alltför rädd efter den här händelsen. Men det hade kunnat gå värre så det känns skönt att vi och alla andra kom oskadda därifrån. Nya tag!

Yngve var duktig i söndags. Knappt slagen av Kim och Just Indeed. Kämpade på men nådde inte hela vägen fram. Super Frö gjorde det också bra och travade bättre än någonsin. Har ju inte startat på ett tag så Stina var helnöjd med hur han gick.

På fredag blir det Spaceship Broline på Valla. Riktigt roligt startfält, förutom siffran vi kommer att bära och ställa upp oss efter bakom bilen: 10. På Gävle tog vi ledning lätt från bricka 3, och hon är som bäst där, så det var inte bra hamna längst ut. Men vi får se, kan lösa sig bra ändå.

Kvalar en åt Jimmie Ehlers på måndag: Look For Simoni. Verkar vara travsäker och jämn i tiderna för vagn, spännande. Jimmie och Jeanette lät positiva när de ringde igår :-)

På återseende!

2 kommentarer:

  1. va irreterande, men hur lyckades den komma mot er haha, hoppas ingen kom till skada!

    SvaraRadera
  2. Trist med strul i loppen men det är bara att bita ihop och komma igen så vänder det. /A

    SvaraRadera