måndag 7 juni 2010

Minus och plus, plus och minus

Måste ju få kritisera ATG litegrann. Visst, man brukar ju bli lite sur för att de inte riktigt ger montén rätt förutsättningar på live-sändningarna men idag tog de kanske priset. Att visa nio lopp från Färjestads eftermiddagstävlingar men inte det tionde, ett montélopp, hamnar inte direkt på plus. Trodde de skämtade när de väljer att prata värmningar inför Mantorps kvällstrav med en tom bana som filmas istället för ett intressant montélopp. De nämnde inte ens varför de inte visade från Färjestad. Förmodligen är det väl någon form av utlovad tjänst med värmningstips 30 minuter innan start från V65-banan, jag vet inte, men hur lång tid tar det att visa loppet? Är inte ATGs största intresse att få så hög omsättning som möjligt? Skulle inte det loppets omsättning ha ökat om de hade visat provstarter och kanske diskuterat favoriten etc? Istället för att prata lopp 7 på Mantorp. Det är bara en liten tanke jag har....
Speciellt tråkigt att jag inte kunde se loppet var att Stina var där och red Flammentanz, och de slutade trea.

Det finns ju ganska mycket som man blir irriterad över när man sitter och tittar på ATG live vad gäller montéloppen. Jag tittar ju på nästan alla montélopp som visas om jag har möjlighet, tycker det är ett bra sätt kolla in hästarna som man kanske i framtiden kommer att möta och även hur ryttarna rider rent taktiskt. Det är överlag väldigt lite info om montéloppen. De kan visa barfotainfo fram till start gällande andra lopp och inte visa en endaste provstart. De läser aldrig upp vikterna och det nämns inte mycket om hästarna, speciellt inte om deras montéprestationer. Det suckas över omstarter, det brukar det sällan göras i sulkylopp.
Borde inte ATG ta till sig att montén är här för att stanna, en möjlighet till att öka omsättning på ett annorlunda spel, JA! Vi ordnar en montéspelexpert. Eller?

Minus har vi haft i stallet också. Idag flyttade älskade Urre till Magnus Lillieborg. Ägaren har även sin andra häst, Urres halvsyster Miss Opal där så nu har hon båda på samma ställe och hos samma tränare. Urre kommer verkligen verkligen att vara saknad av alla här hemma. Dels för att vi har haft roligt ihop med honom i monté, men mest för den underbara individ han är.
Även Pålle har lämnat oss för en stund på Gotland. Åkte förra tisdagen och startar redan idag i ett montélopp. Vi håller tummarna och hoppas han och Linda blir ett bra team i sommar.
Det har även varit plus i stallet. Warlord Boko har kommit hem från Frankrike. Han är ju opererad i halsen, men det märks då inte. Går och snackar och ropar efter flickorna i de andra hagarna. Har spanat in Jahnita, men det blir ju liksom inte rätt.... En trevlig kille är det iaf som verkar trivas med livet.

Imorgon åker vi till Eskils. Jag rider National Hero som jag bara sett från kanten i förra montéstarten. Blev då fyra tillsammans med Carina Sköld efter ett lopp i ledning. Kommer vi iväg bra i starten kan det vara en intressant uppsittning. Med i loppet är även Stina och Super Frö. Han var riktigt bra i sitt senaste lopp för sulky och det känns i träning som att han har fortsatt form. Första montéstarten kan gå bra :-)
På onsdag är det loppet jag längtat efter: uttagning till Sverige-loppet för Solvallatränade hästar. Mister har också längtat efter det här loppet, äntligen ett lopp där vi slipper starta längst bak. Han har också fortsatt fin form som det känns i träning, 1:15,2 på lång distans i senaste starten tyder på att han vill springa. Tycker att han står bra inne i loppet och förhoppningsvis kan vi vara med där framme. Även Ebbe står bra inne på första volten så Stina kan också vara med och kriga om en finalplats.

Om jag inte kommer med i Sverige-loppet på onsdag så har jag en andra chans på söndag. Sitter då upp på Daniel Crown på Eskilstuna. Vet inte så mycket om den hästen mer än vad man kan se på travsport och ATG, men det är endast sju hästar med i loppet så det kan bli intressant.
När jag ändå kritiserar kan jag passa på att kritisera lite på STCs tillgängliga kuskar. Anmälde Sixten till ett lärlingslopp för kuskar födda 1985 eller senare. Vilka kommer upp som tillgängliga? Jo, Kaj Widell, Sören Eriksson, Tony Wallin, Erik Lindegren och "gubbarna". Jag som inte har järnkoll på samtliga lärlingar och speciellt inte när de är födda tyckte att det var lite drygt välja vem man skulle sätta upp. Och klickar man på infon så står inte när de är födda. Okej, jag vet att Torbjörn Jansson inte är 25 och heller inte lärling, men på många "okända" namn så var det svårt veta. Borde lätt kunna finnas ett system som sållar bort de som inte är godkända att köra i loppet så man lättare ser vilka som är tillgängliga i denna typen av lopp.
Jimmy B Dahlman ska iaf köra Sixten. Vet inte så mycket om hans körfärdigheter men det går säkert bra. Unga lärlingar brukar ju vara villiga att lyssna och vinna och dömer inte ut hästen på förhand så det kan ju gå kanon. Tycker det är kanon att såna här lopp anordnas, då det är dessa unga som är travsportens framtid och behöver synas.
I motsats till de tidigare nio starterna som Sixten har gjort för mig så hade vi nu tur med spårlottningen. Spår 2 bakom bilen blev perfekt och nu kanske han slipper hamna längst bak för att spurta bäst till slut.

Glöm inte betala in medlemsavgiften i SMR. Observera att för 200 kronor blir du medlem både 2010 och 2011.

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar