lördag 19 juni 2010

Tre är ingen omöjlighet

Igår red jag tre lopp på Solvalla. Eller ett "riktigt", ett kval och ett snabbjobb. "Hero" skötte sig bra i starten och vi hamnade först i andraspår. Banan var ganska smetig och vi försökte komma till ledning men lyckades inte, så det blev dödens. Han kändes fin till sista sväng men in på upploppet började banan kännas i benen och två hästar passerade oss så jag trodde vi skulle bli fyra, men tyvärr kom en oväntad galopp. Och diskning blev följden. Trist, för han gjorde ett bra lopp och var värd placering. Orsaken till galopp vet vi inte riktigt men förmodligen satte sig loppet i benen och när det kom piggare hästar som ick förbi så var det inte lika roligt längre.
Efter det loppet så sprang Super Frö i amatörloppet tillsammans med Peter Synnerfeldt. Gick bra i spåren efter ett lopp i fjärde-femte ytter och gick förbi två på upploppet och slutade fyra. Duktig!
Efter det sista loppet så kvalade jag Livi Charmer. Rejäl travsäker kille som säkert kommer hävda sig riktigt bra i sin klass. Blev ju lite ensamt eftersom ena sulkyhästen låg långt före och den andra passerade vi varvet kvar. Tog i bra på bortre långsidan, men blev seg på upploppet. Samma kladdiga bana kan ha påverkat och det var första riktiga snabbjobb han fick under sadeln så kommer nog ta stora kliv framåt med det i kroppen. 1:23,0 säger väl inte så mycket, men då ska tilläggas att vi joggade i mål. Intressant framtid kan följa :-)
Efter kvalet provade jag en av Eriks andra hästar, Lass Jazz i ett snabbjobb. Vi var själva på banan men det märktes inte för han sprang på. Efter några struttiga bakvarv (har en liten speciell stil) så vände vi upp och red 1640m. Lugn inledning i 25-tempo och sista 1000m ökade vi. Blev strax under 20 sista halvvarvet och det fanns mycket mer. Låg puls och glad efteråt så det kan också bli intressant i framtiden.
På kvällen efter Solvalla var det fest i stallet. Våra kära grannar har ju byggt ett nytt stall där vi just nu har sju hästar. Vi har haft dem där sen i julas en stallet har inte varit klart (några små byggdetaljer kvar) förrän nu så det blev fest för alla inblandade. Mycket trevligt!

Förra söndagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Sixten fick ett bra lopp av Jimmy B Dahlman men var inte sitt pigga jag över upploppet. Låg andra ytter så jag tänkte det här blir perfekt, nu tar han sig förbi flera i sista sväng och på upploppet, men det hände inte så mycket. Kanske var det så att banan inte riktigt passade, även den ganska skitig, eller så var det inte hans dag helt enkelt. Inga fel har märkts efteråt och lika pigg och glad som vanligt. I montéloppet blev det en femteplats för mig och Daniel Crown. Av fem möjliga. Efter två strykningar återstod endast fem hästar. Och det blev ett konstigt lopp. Första varvet gick på 1:28,0. Då styrde jag på i andra spår från fjärde i ledet. Han svarade bra men på bortre lång gick det lite fortare och i sista sväng slarvade han med aktionen. Kunde inte rida på honom och det var bättre gå på säkerhet och ta peng när jag märkte att vi inte kan vara med i segerstriden.

Måste passa på att gratulera familjen Ekman. Det de har gjort har jag inte hört att någon annan har lyckats med. På en helg tagit tre segrar i tre olika tävlingsformer. På lördagen segrade deras galopphäst, på söndagen vann deras Agobra Chrystal montélopp och samma dag segrade deras Prime Quality i sulkylopp. De två sista var dess utom uttagning till Sverigeloppet. Tyvärr blev det dött lopp med Dandy Kemp i montén och den gick vidare till final pga att den hade mer poäng än Agobra Chrystal vid anmälningstillfället. Men ändå, stort grattis till familjen Ekman!

Apropå Sverige-loppet så är det ju inte en nyhet att man kan byta hemmabana och därmed vara med i två uttagningslopp om man inte lyckas i det första. Chip Destroyer och Ville Alfa gjorde det förra året, Chip Destroyer lyckades i andra försöket och tog sig till final. Då var det uppe på tapeten och propositionen skulle ändras till nästa år, alltså i år. Ingen ändring har gjorts och Ego Spin kunde vara med i två uttagningar. STC verkar ha glömt det som hände då. Intressant att se hur proppen ser ut nästa år.....

I år ser iaf startfältet i Sverigeloppet ut så här:
2140:
1 JUNIPER DAG v 5 Danielsson Emma (Dan Hå)
2 PION LAUNCHER s 7 Asklund Malin (Söd Ca)
3 AMAZING FE v 8 Edqvist Petra a (Öst Ca)a
2160:
4 EGO SPIN v 8 Eriksson Linda M (Jan SO)
5 NIGHT RIDER E. v 8 Andersson Sofie a (Ahl An)a
6 MOLLY STREAMLINE s 8 Pettersson Lina a (Stå Be)a
7 SPJUVER v 9 Ångström Anna a (Hen An)a
8 MR MASTERY v 10 Osterling Susanne H (Sva Kj)a (Linda S Hedström i uttagning)
9 LEXUS LAVEC v 7 Johansson Ulrika a (Joh Pi)a
10 QUICK SILAS v 7 Knutsson Emelie a (Knu Ke)
11 DANDY KEMP v 8 Kangas Carolina a ESKILSTUNA
2180:
12 SANDVÅNGENS LIGIST v 7 Viklund Malin (Ber La)a
13 SEA FALCON v 10 Hedström Linda S a (Per Hå)a
14 LUCKY MIRACLE h 9 Lindroos Maria a (Löf Bj)a
15 NIGHT QUEEN INDIKA s 6 Jarvén Peter a (Axe Kå)a (Nathalie Henry red i uttagning)

Spännande blir det!

Nu sitter jag och väntar på att några vänner ska komma hit, på att Bodens montélopp ska starta och att V75 ska sätta igång. Det är även match mellan Kamerun och Danmark ikväll. Spännande! Trav, fotboll, vänner och gott att äta och dricka blir en bra start på kvällen :-)
Fotbolls-VM går bra. Eller blandat. Den nation, Holland, jag har tippat som vinnare har tagit två segrar och ser ut att gå vidare i gruppen. Men hjärtat håller på Frankrike men där ser det mörkt ut. Och min favorit som spelare, David Villa, och hans Spanien har en förlust i bagaget inför måndagens match mor Honduras. Men en av tre vidare är bra det också. Blir ett orange VM :-)
Och eftersom Holland avslutar med Kamerun i gruppen så måste jag ju få citera Arne Hegerfors från VM 1994: " Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk....."




På återseende!

1 kommentar:

  1. Hej
    Skulle du kunna lägga ut lite regler och bestämmelser på din blogg? Jag vet att det är många som läser den och det kan vara bra med lite olika tips och sånt på utrustning och vad som är tillåtet.
    Din blogg är verkligen jättebra!

    SvaraRadera