måndag 13 december 2010

Näste man på tur

Nästa av våra hästar att vara tillbaka förhoppningsvis är Max Sigel som kvalar för sulky på torsdag. Han har ju varit konvalescent ett längre tag med olika problem med benen, men förhoppningsvis är han tillbaks i den ordning han en gång var. En mycket stor och rejäl häst som förhoppningsvis inte gjort sitt på banan. Tränar på jättebra och det ska bli ruggigt kul att se hur han sköter sig på torsdag. Misstänker att Peter får hålla i sig innan och fram till start....
Samma dag så startar Leia sitt första lopp efter kvalet. Spår 1 i volten och Peter styr. Ser verkligen fram emot torsdag även fast jag jobbar och inte kan åka med. Blir att kolla Leia på liven och lyssna på Maxen.

På onsdag på Solvalla ska Stina kvala Warlord "Bosse-kosssa" Boko (bilden), som hon äger tillsammans med några kompisar. Som han känns och ser ut i träning så borde de gå kanon.


Jag som sa att Ambassadör Indika eller "Snygg-Lars" som han kallas var en travsäker kille hade fel. Han fick det inte riktigt att stämma i starten i kvalet och vi tappade mycket. Han travade på bra efter det men hundra meter efter de övriga och han är vanligtvis inte den som tar i extra när han är själv så tyvärr blev det en usel tid och ej godkänd. Nya tag! Man får ju ändå ha i åtanke att han bara gjort sex starter i livet så det var en bra erfarenhet.

Mister Sigel gjorde det bra på Eskilstuna. Fick en bra start från springspår och efter 500 meter fick vi galopperande häst invändigt så Mister ville fortsätta i tredjespår så det är lika bra att låta honom springa när han vill och inte bråka med att ta upp och gå ner i rygg. Gick fort där framme och varvet gick för ledaren 1:17,0. Då var vi framme utvändigt den. Men redan då kändes det att det blir en fin rygg att lifta med i. Och det gjorde vi, även fast den drog ifrån sista biten och Mister höll bra till en säker 2:a.

Lacey Frontline på Solvalla i förrgår var en trevlig bekantskap. Glad och pigg häst, kvick i vändning och travsäker. Hade kanske för långa brodd i fram för det blev lite stumt men hon höll farten hela vägen in i mål till en sjätteplats. Passar också på att säga stort grattis till Maria Lindell som tog en tränardubbel genom Casper Jack, som Linda S Hedström red, och Julia Cavat som Maria själv satt upp på. Inte många som tar en dubbel på Valla. Och inte många som gör rätt som gör segergest som tvåa i mål :-) Grattis Maria! Jag tror fler en jag fällde en glädjetår på inskrivningen över Marias lyckorus därinne. Härligt!

Mister Sigel och jag går ut i montéloppet på Gävle på fredag. Blev ett ganska hårt lopp med Brio, Foreign Able och Osiris Ludois i startlistan. Men jag håller tummarna för att han har fortsatt fin form och kan vara med där framme. Sen han kom till oss har han startat 25 gånger och varit utanför peng 8 gånger och satt två nya rekord. Så gammelgubben kan :-)

Ett mycket lyckat möte var det med Tore Fyrand i torsdags. Vi diskuterade framförallt montélicensutbildning, kvallopp, elitmontén och montéklubbens dag men även lite annat på Solvalla och montén i allmänhet. Tore har väldigt bra inställning till monté och till Solvalla montéklubb och lyssnar på vad vi har att säga. Självklart är det mycket han ska ta hänsyn till men han får höra våra synpunkter och tar nog till sig dem. Återkommer mer när det är spikat om vad vi kom fram till. Ros fick han för att Solvalla ändå är ledande av storbanorna att arrangera montélopp och för att han gör slag i saker som vi bett om. Ljus framtid!

Igår var det besök i stallet för att titta på de tre hästar vi valt ska avsluta tävlingskarriären. En av grabbarna går som licenshäst och de andra två ser ut som att de blir ridhästar. Bra folk var det som tittade så det känns lugnt och bra.

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar