fredag 22 juli 2011

V65!

Jädrans vad grym min syster är! Igår var det monté-SM för kallblod på Bergsåker med 100.000 kronor i förstapris. Det var första gången det här reds. Stina fick förfrågan i förra veckan om att rida Ivarsqvick, som bara gjort en montéstart och vann då enkelt. Hennes svar var lika enkelt: Självklart! Och oj så bra det gick. Fick rygg ledaren och det gick på i hyggligt tempo. På bortre långsidan satt man med hjärtat i halsgropen, Stina var instängd och två ekipage började dra ifrån. När väl luckan kom så tänkte man att hon hinner aldrig dit. Men jodå, vann med säker marginal till att göra segergest :-) Vilken lycka! Jag var hes efter att de gått i mål på fina tiden 1:27,7. Kanonbra! Stort grattis till lillasyster och alla runt hästen. Och vilken fin häst det var. Fuxen syntes i mängden.



På söndag ska jag och Ogge ut och även vi jaga 100.000 kronor. Axevalla är platsen OCH DET INGÅR I V65! Mycket bra! Och vilket race det kommer att bli!
1 KARBO CAKE v 8 Lähdekorpi Maija a (Läh Ka)
2 LIMERICK* (NO) v 6 Berås Malin a (Ber Ar)
3 ORGANDI D'OR* (FR) v 9 Swartling Linnea a (Swa Ma)a
4 BORGA BARON v 5 Strandäng Camilla a
5 MANOS GENERAL v 8 Hedström Linda S a (Lin Pe)
6 KOROK v 8 Sköld Carina a (Mat Yv)a
7 GIDDE R.ICKE* v 7 Pedersen Liv a (Sol Fr)a
8 GOING SOUTHWIND v 6 Eriksson Linda M a (Sva Åk)
9 MOLLY STREAMLINE s 9 Jarvén Peter a (Stå Be)a
10 ADRENALIN* (NO) v 8 Alm Lina a (Hol PD)

Vem som helst kan egentligen vinna. Första målet är att ta sig iväg felfritt, sen kan nog Ogge knata på i ett bra tempo. Invändigt mig är fältets startsnabbaste hästar så det kan nog bli en kamp om ledning om de vill. Limerick var bra i senaste starten och Karbo Cake har ju verkligen hittat stilen i monté. Going Southwind var bra som tvåa bakom Karbo Cake senast och Manos General har fin form och har även han funkat kanonbra under sadeln. Korok har också gått bra och kan spurta bra till slut. Borga Baron och Molly Streamline gör det alltid bra och är oftast med där framme. Behöver kanske kuta lite fortare för att vinna men vi kanske inte har sett botten på dem. Adrenalin var också bra sist men behöver bättre tid och Gidde R.Icke vet jag inte så mycket om men den verkar kunna springa på och är travsäker. Öppet lopp är det minsta man kan säga. Ogge känns iaf kanonfin och förhoppningsvis kan vi rycka skorna. Tidsmässigt kan han springa på under 13, vilket han har bevisat förut, det gäller bara att vi får en bra start utan galopp. Längtar!

Nästan direkt när jag kommer hem från Axevalla och hunnit blunda nån timme bär det av till Gotland i dagarna tre. På måndag är det race. Leia och "Sigge" ska över och riktigt roligt är det att Åsa Svensson ska köra bägge. Leia är väl den som har störst chans på förhand men förhoppningsvis kan båda få en pallplats. Bägge visade i senaste starten att de har form då de gick varsitt nytt rekord. Inte illa av nioåringen! Iom att jag ville åka över med dem så satte jag upp mig som tillgänglig och får rida Sten Os Flax Avenue. En häst som gjort det bra i bla några V75-starter. Kan bli skoj! Och när man ändå är på Gotland kan man stanna nån dag extra hos Sten och Ingela så det blir hemfärd på onsdag. Bra start på min semester :-)

Veckan som är hade kunnat börja bättre. I måndags morse ringde Göran och berättade att "Fia" hade feber, blev alltså ingen Arvika-resa. Dagen efter var jag till Eskils och red Moby. Strul i värmningen då det var en olycka precis framför oss och Björn Goops häst kom lös i sken. Moby var lugn men blev inte riktigt den värmning som man tänkt, men viktigast var att ingen kom till skada. Gick som vanligt iväg kanonfint i första starten men omstartssignalen tjöt. Sen blev det materialfel på en annan så det blev väntan. Skritt i volten gillade inte Moby och när starten gick stod vi och studsade och han hade inte en tanke på att trava. Det får verkligen inte bli nåt krångel runt honom och det är så surt för han kändes finare än någonsin. Loppet vanns från samma distans på tiden 1:18,2. Kan sätta min högra arm på att vi hade varit med där framme om första starten hade gått. Nya tag!
Däremot så gick kvalet med Greven samma dag kanonbra. Han var lugn och sansad (har inte riktigt haft de tendenserna på banan förut) och vi fick en stillastående start, var lite snabb i vändningen :-) Första varvet gick på 1:20,5 och sluttiden blev 1:20,4. Gick före sulkyhästarna och tog i när en kom upp på utsidan sista biten. Red inget på honom utan hade huvan och en glad häst kvar när vi passerade mål. Hårt arbete ger resultat :-) Tyvärr har han bara 16 poäng så det blir svårt komma med i lopp. Och det ska vara ett passande sådant så han får en ärlig chans. Ser fram emot hans montékarriär :-)

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar