fredag 29 juli 2011

Vilka tjejer!

Axevalla-helgen var riktigt skoj. Stina, Ogge och jag bar iväg lördag morgon. Kom lagom till V75 startade och mötte upp övriga. Trevlig dag och kväll, skoj på Skara stadshotell, mycket bra boende och uppladdning för söndagens lopp. Ogge är den perfekta hästen att resa med. Äter och dricker bra och är kolugn i stallet. J vagärmde för vagn på slingan och han kändes pigg och fin. Ut i loppet, upp bakom bilen, tog det vääääldigt lugnt i starten för att få honom felfri. Och det gick bra. Kändes klockren hela vägen och tyvärr skulle jag aldrig ryckt norsken. Stannade till då och vi tappade lite. Tog i igen och tredjeplatsen blev vår, bakom Manos General och Karbo Cake. Han fick en rätt tuff resa och vi är ändå nöjda med resultatet. Man får ju också ha i åtanke att han inte gjort någon ordentlig start sedan Oslo Grand Prix.
Hem från Axevalla och hoppa in i nästa bil med sikte på Visby. Tyvärr var det vatten från alla håll på ön så det kändes inte uppåt när vi anlände. Men regnet avtog och banan var okej. Flax Avenue skötte sig bra i montéloppet. Strul i starten, blev lite sen och när vi var rättvända hade vi inget spår. Hamnade sist och fick trött häst framför och annan på utsidan. I sista sväng låg vi nästan sist, blev uttryckta i fjärdespår men hon gick fortast av alla på upploppet till en tredjeplats. Mycket duktig och trevlig häst.
Med till Gotland var Mister Sigel och Leia Way. Det blev tyvärr galopp i starten för Sigge, då han gick barfota och det var stora raukar på banan :-) Han blev sjua utan att Åsa körde nåt på honom. Sen var det dags för det stora loppet "Gotlandssmycket". Åsa Svensson körde Leia perfekt, avvaktade lite i starten gick på och övertog efter 500-600 meter. I sista sväng blev man lite orolig då det såg ut som utvändigt skulle gå om. Men hon höll emot och kunde räkna in segermarginalen 1 längd och segergest :-) Duktiga tjejer!

Jag ska alldeles strax åka till Solvalla, dags för Sophia Glass. Ett lopp där vi kan ha god chans om vi kommer iväg fint i starten. Spår två med bara tre hästar på förstavolten. Kan bli bra....
Direkt efter loppet hoppar jag in i bilen och åker vidare till Romme. Midnattstrav står på schemat och jag sitter upp på Westholms duktiga montéhäst Nelle D'amour. Och som det ser ut på papperet så ska vi vinna det där. Allt kan ju hända så det går inte att ta ut segern i förskott :-)
Förra året red jag Night Queen Indika i detta lopp, Criks Hurricanes montélopp, och det blev en säker vinst. Hoppas på en repris.

Imorgon åker jag och Yngve till Hagmyren. Är faktiskt ganska glad att loppet ligger efter V75. Han har tagit det lite lugnt sen senaste starten men förhoppningsvis går det bra. På förhand är det Just Indeed som är hästen att slå. Vi tågar på :-)

Nästa vecka är det just nu start på Gävle på torsdag som är planerad. Urbans Spaceship Broline ska jag sitta upp på och det är montédebut som gäller. Blivit ett ruggigt bra startfält och det kommer gå undan. 1640a med hästar som Iris Tilly, Speedy My Love etc. Så det kan bli väldigt intressant.

Innan torsdag så går Leia och pappa ut i uttagningen till amatör-SM på Solvalla. Tyvärr blev det bakspår men förhoppningsvis så kör de på lite där framme så hon kan ta dem till slut. Spännande!

På lördag bär det av till Finland i tre dar. Jag, Stina och Linda M Eriksson har valts ut att representera Sverige. Skriver mer om det i nästa inlägg :-)

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar