söndag 14 februari 2010

Dags för riksorganisation

Är det fler än jag som är trött på vintern? Jag vill att det blir sommar nu! Största anledningen: Fler montélopp. Det är ju väääldigt lugnt på montéfronten nu. På ett sätt är det bra. Det är väldigt kallt. Kuskarna kan bylsa på sig massor med kläder. Vill man rida smidigt så går ju inte riktigt det. När man är ute på banorna hör man flera ryttare som förfrusit tår och händer, några har varit på väg att trilla av när de tappat känseln etc. Sånt är aldrig roligt och det är en väldig tur att det inte skett några olyckor. Iaf inte som man fått veta. Men sitter man hemma och kollar på liven så missar man ju en del som händer efter lopp och även innan. Nej, ge oss värme och fler montélopp nu, kära Svedala.

Zubban tränar på riktigt bra och känns som en rund miljon. Hon verkar trivas med livet och det är oerhört roligt att vara ute med henne. Hoppas hoppas hoppas att hennes sena högr fram håller för att tävla igen. Sixten var med till jobbet i måndags och böjdes igenom. Han har ändå gjort sex fina starter för mig och jag vill att han ska hålla länge, länge. Inga större fel så vi siktar på ett lopp i mitten av mars. Det blir Blixtens 50e start i livet, kan det betyda att han för första gången får vara först över linjen?

14 april är datumet då vi ska sätta oss ner på Solvalla och förhoppningsvis bilda en riksorganisation för montén. Vi har ju tidigare haft en del i lärlingarnas riksförbund genom Linda Höijer som gjort ett kanonjobb. Skulle vi lyckas få en egen organisation så tror jag att vi kan skapa stora förändringar för montésporten. Spännande! Måste ge en stor eloge till Ninni Larsson som gör ett enormt jobb för montén och har massor med bra förslag. Hon är en av eldsjälarna som jobbar för sporten och har sett till att detta möte blir av. Så ni som vill vara med och påverka montén och hur organisationen ska se ut, KOM TILL SOLVALLA DEN 14 APRIL! Kl. 13:00 möts vi.

Fler priser har delats ut:
Axevalla
årets montéryttare: Charlotta Lusensky
årets montéhäst: Call Me Manana

Bergsåker
Årets montéryttare: Sara Andersson
Årets montéhäst: Real de Rabut

Gävle:
Årets montéryttare: Camilla Skoglund
Årets bragd: Johanna Hedlund och Odin Tabac (dubbla svenska rekord)

Östersund:
Årets monteryttare: Angela Eriksson
Årets montéhäst: Östbygullan

Visby
Årets montéryttare: Malin Bäckstäde

Romme och Rättvik delade inte ut något montépris.

På återseende!

1 kommentar: