tisdag 6 juli 2010

Stina och Jahnita slog nytt rekord!

Svenskt rekord trots inte världens snällaste lopp

Det gick undan i många av loppen på Hagmyren igår och det slogs både svenskt rekord samt flera banrekord. Det svenska rekordet stod Jahnita och Stina Swartling för.

Jahnita och Stina Swartling.
Foto: Micke Gustafsson, ALN

Jahnita vann ett montélopp på 1.27,8a/2140 meter. Det var nytt svenskt rekord för sexåriga och äldre svenskfödda kallblodiga ston.

- Det var kul att det blev seger. Roligt också att det blev svenskt rekord även om det inte har varit så många sådana i montén förut, men den här gången togs det dopingprov och allt efteråt så nu blir det svenskt rekord på riktigt om man säger så, säger Stina Swartling till travnet.se.

Segern och rekordet togs dessutom trots en inte alltför lätt väg fram till seger.

- Hon fick inte världens snällaste lopp. Hon är svår att hålla och springer gärna upp i den framför när hon ligger i rygg. Därför försökte jag att gå fram och få överta ledningen men jag fick svar två gånger, berättar Stina och fortsätter:

- Till slut kunde vi överta ledningen 500 kvar och då drog vi ifrån en bit. Sedan kom Pegg Prinsen tillbaka och det var hårt i mål, men vi höll undan med en hals i alla fall. Det var skönt med tanke på att vi fick stryk i starten före med minsta möjliga marginal.

Sulky nästa gång
Nästa gång Jahnita kommer ut kan det bli i ett sulkylopp.

- Det är ganska dåligt med montélopp för kallblod så hon får nog varva med lite sulkylopp. Nästa start blir nog framför sulky, men då kör inte jag. Jag rider montéloppen, men sedan finns de det som kan det där med att köra sulkylopp bättre och då får dom göra det, avslutar Stina Swartling.

Tränar Jahnita gör Mats Swartling.

Källa: www.travnet.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar