måndag 9 augusti 2010

Nattens drottning!

Har haft semester och därför inte hunnit sitta framför datorn :-)

Ridit några lopp med blandade resultat:
Criks Sunbeam på Solvalla slutade oplacerat efter en bra start men sen kom vi bara längre och längre bak. Fanns inte så mycket mer att göra och kanske går det bättre nästa gång med ett montélopp i kroppen.

Mister Sigel och jag kom femma efter en resa i dödens. Jag trodde han skulle vara bättre men man får väl tycka att det är okej att han tar pengar i så gott som alla starter. Men tycker ändå att snart borde han vara med där framme.
Samma dag åkte jag vidare till midnattsttravet på Romme och fick sitta upp på miljonärskan Night Queen Indika. Vilken häst! Pigg som attans i värmningen och i loppet fick vi en perfekt resa på ledande Arne och Stina. Styrde ut i slutet av sista sväng och det bara svischade till. Hade tussar och rubbet kvar när vi passerade mållinjen två längder före Sun Power C.G. Riktigt underbar häst med härliga ägare. Håller tummarna för att hon återigen får framgång i Frankrike dit hon ska tillbaks. 1:14,5 blev våran segertid över 1640a och hon avslutade 1:12,0 sista 500m. Och när man då bara sitter och åker med tror jag ni förstår att det var en njutning att få rida en sån häst :-)

Victor A.E. skötte sig bra i första montéstarten. Vi fick en bra start och var i rygg på startsvoltshästarna ganska fort. Men fick en galopperande häst framför och när vi rundat den fick vi en till. Det gjorde att vi hamnade ganska långt bak men han höll farten och tog i bra på upploppet i skymundan.



Som ni ser på bilden så har 207 brev skickats ut till alla med montélicens i region mellan (några är kvar och kommer att skickas i veckan). Jag, Stina, mamma och pappa satt och skrev adresser så har pennorna glödde. Jag hoppas ni ryttare där ute följer uppmaningen om att meddela mig eller banans kontaktperson er mailadress så att ni kan få vårat nyhetsblad som kommer att skickas ut. Viktig information om montésporten och SMR kommer att stå med där. Jag hoppas också att ni blir medlemmar i SMR för att vara med och påverka montésporten.
Här är de kontaktpersoner som är för region mellan:
Arvika-Färjestad-Åmål-Årjäng: Anne Braathen anne.braathen@hotmail.com 070-6160722
Eskilstuna: Nathalie Ekman nathalie_002@hotmail.com 070-7355 298
Lindesberg-Örebro: Suzanne Walterström suzannewalterstrom@hotmail.com 070-5664725
Mantorp: Åsa Svensson lochurricane@telia.com 070-6966 295
Romme-Rättvik: Viktoria Strand Jörgensen viktoria_sj@hotmail.com 070-2266 041
Solvalla: Linnea Swartling linnea_swart@hotmail.com 073-8484 050

Vad jag även håller på att jobba med nu är montéutbildningen över landet. Att det ska finnas en rikstäckande utbildningsplan är ju självklar och just nu lusläses den så att SMR kan vara med och tycka till och samarbeta med STC.

Nu jobbar jag natt mån-tors och i helgen blir det bröllopsfirande så det är ganska lugnt på loppfronten. Stina och Super Frö åker till Hagmyren på onsdag. De var fyra tillsammans i senaste starten och Frö gjorde ett ruggigt lopp. Tappade mycket då han galopperade efter ett halvt varv, var sist in på upploppet och hade förmodligen tagit fler om loppet varit 20 meter längre. Går han utan galopp på onsdag kommer han vara med där framme. Spännande!

Jo, lite andra roliga starter har det varit. Jahnita var ju med i sto-SM för kallblod under V75-tävlingarna på Bollnäs. Hon gjorde det bra men det gick lite fort i inledningen och fick svårt hålla travet. Gick ändå förbi hästar på upploppet och gick nytt rekord för hennes del. Att bara kunna vara med i såna lopp är stort och oerhört roligt.
Turbo Flamman var ute idag och gjorde det bra igen. Hon var tvåa efter en omöjlig resa och gick bäst av alla på upploppet. Det här är en häst som vi kommer kunna ha roligt med framöver. Hon har nu sprungit in 21.000 på totalt fyra starter sen vi fick henne från Menhammar, och utvecklas hela tiden. Skoj!

På återseende!

1 kommentar:

  1. Grattis till segern med Night Queen Indika! När kommer nästa "del i utbildningen"? Jag tycker det är superbra att du skriver om monté och hur det går till på tävling. Jag har en dotter som rider ponny i monté och vill så småningom rida stor häst och då är det bra med förebilder.
    Tack!

    SvaraRadera