tisdag 14 september 2010

Fisken simmade rätt

Förr söndagen var Firre-Fisken iväg och kvalade. Nervöst var det innan: kommer han att gå på transporten, kommer han att sköta sig i stallet och identifieringen, kommer loppet gå bra? Svaret på all oro var JA! Han klarade det galant. Fisken har blivit stor pojke och kan sköta sig. Sen att han galopperade från start var en bagatell, sånt går förhoppningsvis att justera vid nästa start. Duktig Fisk! Han har ju bara 2.800 kronor insprunget så det finns ju inte så många (läs inget) montélopp som han står bra inne i. Men tänker man på hur mycket Urre hade på sig innan tredje montéstarten och hur propositionerna såg ut som han gick ut i så är inget omöjligt.
Fotot är taget av Carina Ainerud


Varit en del lopp sen jag senast skrev, pengar med alla och mest nöjd med Livi "Bamse" Charmer som tog en tredjeplats på Bergsåker. Ledning och kämpade mot Shark på ett bra sätt. Nytt rekord blev det också. Riktigt roligt att se hans rätta jag.

Oj, vilken startlista det är i Åbys stora montépris! Skoj! Jag kommer att vara bänkad när starten går, det är ett som är säkert!
1 NEW LEGEND* (NO) v 10 Alm Lina a (Bö Ar)a
2 TURNAROUND* (DE) v 8 Sundberg Linda (Kol Lu)
3 CARLSSON* (DE) v 8 Svensson Åsa a (Lug Co)
4 POISON COMPOSITE v 7 Seguin Quentin a (Hel Ja)
5 DANTE TOPSPIN* (DE) v 10 Eriksson Linda M (Sle Te)a
6 NEW VARENNE L.A.* (NO) h 5 Gundersen Line a (Mid PO)
7 QUEEN OF MY HEART* s 8 Pedersen Liv a (Sku Kr)
8 KNOX JENIL* (FR) h 12 Uglebjerg Anette a (Sve Be)
9 GLOBAL DERBY v 12 Andersson Sara a (Wer Sa)a
10 LYS PETTEVINIERE* (FR) v 11 Kokkes Michelle a (Gri HA)

Har nu tagit en paus från psykologiböckerna för att invänta Stinas lopp på Axevalla tillsammans med Super Frö. Sist blev det tyvärr galopp när de kom in på upploppet. Det är ju första gången han startar autostart under sadeln men förhoppningsvis ska det inte vara några problem. Det är många bra hästar och ett väldigt öppet lopp. Jag red ett jobb på honom i veckan och då var han oerhört fin. Så håller han sig på benen borde han vara med och strida.
På onsdag färdas Stina till Dannero med sin vapendragare Jahnita. Norge blev som sagt ingen lyckad resa men den här blir förhoppningsvis bättre. Ser man på tidigare prestationer så borde de vinna.
Jag hålle alla tummar och tår allt vad jag kan för att Stina tar minst en seger under dessa två dagar för då är hon uppe på SM-plats. Kom igen nu lille-plutt!

I förra veckan var jag på ett möte på Solvalla där vi diskuterade bla. Jubileumspokalen och augustifesten som var den dagen. En lyckad dag som drog mycket folk till Solvalla. En händelse som förhoppningsvis blir tradition. Solvalla montéklubb drog sitt strå till stacken och 65% av de biljetter som skickats ut till våra medlemmar löstes in. Det gjorde att vi vann föreningstävlingen som ger oss påfyllnad i föreningskassan.

Sixten tränar på bra men kommer tyvärr inte med i några lopp. Men man kan ju inte göra mer än att anmäla och hoppas på det bästa. Vill ju inte heller uppanmäla för då får han ändå inte med sig några poäng.

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar