tisdag 21 september 2010

Säger inget så har jag ingenting sagt

jag har ju vid Flammans tidigare starter rosat henne innan, hon har gjort det bra men inte riktigt nått hela vägen fram. I onsdags nämnde jag ingenting då hon och Jahnita begav sig till Dannero. Och vad hände? Jo, hon vann! Och på vilket sätt sen då! Ingen smygresa där inte. Peter Synnerfeldt styrde rätt och hon visade sin skalle på upploppet. Rubrik, bild, första stycket i text, toppen, ja rosad i Travronden blev hon :-) Duktiga lilla Flamman!
Och det kunde ha blivit en stalldubbel dessutom. Jahnita och Stina kom tvåa, efter startgalopp och ett riktigt bra lopp därefter. Stina tog även en andraplats med Frö dagen innan. Två bra dagar för stallet. Och hädanefter ska jag inte nämna när Flamman ska starta, blir bara en kommentar om resultatet :-)

I söndags var det val. Första gången som jag röstar som Uppsalabo, tidigare har det ju varit som Stockholmare. Som alla säkert vet så är det ju viktigt att rösta och visa deltagande. Det handlar ju inte bara när det gäller vilka som ska regera i Svearike utan även i mycket annat. Påläst på fakta och inte bara hört en sidas åsikter och syn på saker gäller ju i mycket här i livet. Att visa deltagande är också oerhört viktigt för att få sin röst hörd. Det är ju lätt att tycka och tänka saker men att sedan vara med och påverka är ett svårare steg. SMR är ju ett väldigt bra exempel. Många har åsikter om montén och riksorganisationen men steget till att vara med och påverka verkar svårare att ta. En organisation ska föra medlemmarnas talan och medlemmarna har rätt att få sin röst hörd. Ett vuxet sätt att arbeta helt enkelt. Att tycka och tänka vid sidan om bidrar inte till mycket, framförallt inte till montésporten på ett positivt sätt.
Som det ser ut nu under 2000-talet så är mycket väldigt tillgängligt just på grund av internet, både på gott och ont. Att bara uppdatera din status på Facebook kan få människor att haja till. Så var det inte direkt för 15 år sedan. Eftersom jag är väldigt intresserad av trav och monté och vad folk tycker så försöker man hänga med så mycket som möjligt (men har lärt mig att sålla bort oseriösa bloggar och sidor). Många har åsikter och det är bra, men att sedan inte försöka vara med och påverka är sämre.
jag hoppas att de som är intresserade av att föra montésporten framåt går med i SMR och dyker upp på mötet den 1 oktober på Solvalla. Klockan 11 ses vi.

Som jag skrev i ett inlägg tidigare så har nu Solvalla montéklubb fått igenom att på Solvalla kommer det att hållas genomgång innan varje montélopp. Det kommer även att ordnas bilprovstarter för de montéekipage som är intresserade. Alltså kommer inte monté- och sulkyhästarna blandas bakom bilen. Vill man göra en provstart bakom bilen så anmäls intresse i inskrivningen. Info om detta och om genomgången kommer att stå i programmet. Genomgången är obligatorisk vilket innebär att har du inte lämnat giltig anledning så bestraffas du med bot om du inte närvarar.

Idag ska jag och Firren ut på Eskils. Första starten för honom i monté och han står hårt inne, men har tyvärr inget lopp för hans klass. Spår 1 har vi. Omöjligt att säga hur det kan tänkas gå men förhoppningsvis sköter han sig och visar sig från sin bästa sida.

Stina gör en repris från förra veckan. Eller iaf samma hästar. Jahnita på Bergsåker på fredag och Super Frö på Hagmyren på söndag. Båda två har visat att de har form så förhoppningsvis är det en repris med pallplats, kanske tom ett eller två förstapris.

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar