fredag 3 september 2010

7 dar i veckan

Bråda dagar väntas, men oj vad roligt och spännande! Med start redan idag! Stina och Jahnita har åkt ver gränsen till Norge och ska vara med och försvara de blågula färgerna i NM för kallblod. Jag är så nervös så jag lyckas inte läsa ett ord av psykologin (eller så är det en ursäkt för att slippa plugga) Även fast de norska ekipagen ser grymt bra ut så tycker jag att syster har god chans. Kom igen nu Lilleplutt!
Med till Norge är också Jahnitas bästa vän (de är oskiljbara i hagen) Turbo Flamman. Hon startar på norska V75 imorgon, lördag. Peter Synnerfeldt kör. Flamman har jag ju rosat här tidigare och jag tror det är en tjej med god kapacitet. På bilden laddar jag, Flamman och Peter för start på Romme:



På söndag rider jag "Bruno" på Romme. En kille som gör det bra och har god form. Gick 1:16,0 för sulky senast från 20 tillägg. Vi har spår 2 på tilläggsvolten och 20 meter bakom oss står Stina och Arne. Hans senaste start är bara att glömma, fick inget fäste, och borde också kunna vara med bara det inte häxar och han vill gå i ryggar. Värst emot tror jag Loc Umami tillsammans med Åsa Svensson som tränar hästen. Åsa gör det alltid bra och är någon man alltid räknar med i loppen.
Till Romme åker även "Firren" med för att montékvala. Ska bli riktigt intressant att se vad han kan göra i framtiden. Sköter han sig så bådar det verkligen gott. Har ju sagt det förut, mitt hopp av våra egna inom montéeliten.... Och han har bara 2.800 kronor på sig. Hoppet är det sista som överger en.... :-)

Stina och Super Frö åker till Örebro på måndag och startar i långloppet. Tror att Frö kommer vara sämst trea om han sköter sig. Distansen lär bara gynna honom. '

På tisdag åker jag till Bergsåker. "Bamse" och jag ska ut igen. Han var ju inte sig själv i våran debut på Eskilstuna, men är det nu och jag tror på god chans. Shark och Saddledome är två bra hästar i startlistan som man ska räkna med, och Linda S Hedström sitter upp på Foreign Able. Linda är precis som Åsa en oerhört skicklig ryttare som man alltid ska räkna med. Kul att Travronden har uppmärksammat detta i dagens tidning då Linda är med på Innelistan.

Onsdag på Solvalla så får Mister och jag en utmaning som heter duga. Trots bara 11 hästar anmälda så är det en ruggig startlista. Poison Composite, Global Derby, Carlsson, bara för att nämna några.... Men på kort distans tycker jag ofta att loppet är svårlöst så peng kan vi vara med och kriga om.

På torsdag sitter jag upp på en ny bekantskap, Golden Sib. Men jobbarkompis Åsa har den så det ska bli riktigt roligt om det går bra eftersom några från jobbet är där och hejar. Däremot blev det ett hårt lopp med många bra hästar, bla den Stina rider, Opal Sensation, som var tvåa bakom Frö senast. Även här blir Linda farlig tillsammans med Coktail J.Surprise. Men de värsta konkurrenterna står 20 meter bakom oss: Mill Newton, Knödden Aubiose och Nelle Viking. Men även detta är ett kortlopp så allt kan hända. Lär ju bli ett hyggligt tempo iaf.

Så det blir sju intensiva trav-dagar med förhoppningsvis lika många (och kanske fler) framgångar.
Igår hade vi en framgång då lilla Önas Galeja klarade premien på Örebro. Det är så jädrans roligt med hästar i olika åldrar och olika klasser. Och som det ser ut så kommer det fortsätta så. Stinas och Markus 1åring är nästa på tur, och nästa år får vi förhoppningsvis tre fina fölungar. Och det bästa av allt är att en av dem är Zubbans. Som ÄNTLIGEN blev dräktig. Jag lämnade henne på stuteriet i påskas och hämtade hem henne i mitten av augusti. Hade givit upp hoppet när de ringde. Så nu är man med från start av Rite On Tracks avkommor. Kul!

Ååååh.... det är alldeles för lång tid till Stina och Jahnitas start. Och så nervös som man är nu så vet jag inte riktigt hur jag ska stå ut de närmsta timmarna..... Plugga och läsa går inte, diska tar fem minuter. Får sortera strumporna i antal maskor eller nåt.....

På återseende!

1 kommentar:

  1. Förbered dig på att det kommer att bli liv om det som hände igår. TA INTE ÅT DIG! Det syns att din häst bryter ner och att du försöker styra ut den. Du är inte i den drabbades spår heller.
    Observera även att ryttaren i sin blogg skrivit att volt är inte bra för hästen och den såg oregerlig/stressad ut redan innan.
    Plus att de stod 20 meter bakom dig. Att den som blir inriden i drabbas med böter och avstängning är konstigt om den är i ett annat spår än vad den andra borde vara. Som sagt: LÅT DIG INTE PÅVERKAS OM DET BLIR SKRIVERIER IGEN!

    SvaraRadera