torsdag 2 juni 2011

Sett från sidan

I torsdags hade jag och "Sigge" lite otur. Hamnade bra till från 40m tillägg och låg andra utvändigt. Varvet kvar fick hästen framför galopp och jag var samtidigt på väg fram. Då styrs den ut så vi blir utdragna och jag är tvungen ta tag i honom. Kommer fram igen men har tappat mycket och det går inte lika lätt få upp motivationen för fart när man har tagit i honom en gång. En tredjeplats blev det och det är väl godkänt med tanke på hur loppet blev....

Helgen passerade med blandade känslor. LEIA WAY tog återigen en seger! Och hur underbart är det inte att ha en vinnare från stallet under elitloppshelgen? Stina och jag löpte upploppsrakan ner till vinnarcirkeln av lycka. Hörde att Per Skoglund uppmärksammade det så när orden: "och här kommer systrarna Swartling springandes...." så saktade jag ner och lät Stina komma fram först. Slapp man flåsa i micken :-) Och vilken lycklig kusk vi hade! Göran Wester fick vinna sitt första lopp på Solvalla. Underbart!


I Sverigeloppsmontén så fick "Fia" och jag ledning. Första 500m på 1:18,8 och varvet på 1:16,3. Släppte då ledning till Åsa Svensson och försökte hänga på så gott det gick. På bortre långsidan fick vi tyvärr en bredsida som knuffade in oss innanför vita stolparna. Då gav Fia upp helt och gick tyvärr i mål långt efter de andra haltandes. Vi hade inte varit med där framme, kanske inte ens fått peng, men det var tråkigt att det blev så. Istället för färgade vojlockar kanske vi ska ha färg på våra byxor så den extrema närkontakten syns. Blit lättare för domarna att döma då :-)
Segern gick till Philippe och Manos General. Grattis till Linderoth-teamet!

Elitmontén blev inte heller som vi hade hoppats på. "Ogge" fick en bredsida även han kort efter start, tappade travet och då kom galoppen. Han var också väldigt laddad då vi provade ny utrustning: helstängt istället för norsk och urryckare istället för ryckhuva. Gick bra efter galoppen men hade alldeles för långt fram. Men vilket race det blev! Den öppningen som Pacha De La Prette gjorde, Karbo Cakes fart hela vägen och Prince De Montforts slutspurt..... Montéeliten som visades upp i år var helt klart den bästa och montésporten när den är som bäst. Helt underbart!

Helgen i övrigt har varit skoj, skoj, skoj! Skratt, god mat och fest med Franska gänget mfl. Det finns bilder och videos sparade på mycket... kanske ska ta fram Philippes skönsång till Lena Phs "Ont, det gör ont" när han minst anar :-)
En gång om året..... ett år kvar till nästa gång....

I tisdag hade jag ingen bra dag på Sundbyholm. Ride Diaky gick över till passgång i första sväng och det tog lång tid innan vi hittade travet igen. Gick bra efter det men det var alldeles för långt fram för att klara tiden.
Moby gick iväg bra i första starten men det blev omstart och jag var tvungen att ta i honom. I starten som gick stod vi bara och studsade så vi tappade alldeles för mycket på övriga fältet. Gick jättebra i skymundan i ett varv. Så surt! Han kändes kanonfin och med tanke på att vinnaren gick i mål på 1:18,7 från samma distans så hade vi nog varit med långt fram....

Idag är jag ruggigt nervös. Ska för första gången kolla en av mina egna hästar på liven istället för på plats. Kunde inte bege mig till Bergsåker när det är jobb, eftermiddagstrav och man inte vet när loppet läggs. Så Stina rider Yngve idag och det ser väldigt ljust ut. Ett klent startfält med 9 hästar och Yngve har helt klart bäst prestationer i de senaste starterna. Frågetecknet är Berghs franska Rabhi Du Chene som gör sin första montéstart i Sverige. Men den ska ta in 20m på Yngve så där har vi en fördel.... Kör så det ryker syster!

STORT GRATTIS TILL JOAKIM LÖVGREN OCH BRIONI!

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar