tisdag 26 januari 2010

Fransk snabbvisit

Igårkväll kom jag hem efter några dagar i Frankrike och Paris. Huvudpunkten var ju självklart Prix De Cornulier! Oj, oj, oj, vilka hästar, vilka ryttare och vilken publik! Att vinna inför så många människor och att rida såna hästar.... One Du Rib var en värdig vinnare och jockeyn David Thomain, som red sitt första Prix De Cornulier var rörd till tårar. Man fick en klump i halsen när man såg honom efter mål. Fy fasiken vilken lycka! Och lite svenska inslag var det i loppet också.... de spelade faktiskt "Release me" med Agnes under segerdefileringen. Alltid något...
Kul var det att se den lovande Scipion du Goutier som enkelt segrade i ett montélopp med cirka en halvmiljon i förstapris.
Några svenskar var det med under söndagen också, Robert Berghs Real De Rabut var trea i ett montélopp, Kristofferssons Save The Quick var trea i ett sulkylopp och Dig For Dollars fyra och Mac Kindley sexa i ett annat sulkylopp.
Och det bästa med söndagen var, förutom Prix De Cornulier, att träffa Sofia Aronsson och Philippe Masschaele igen. Och så champagne på stallcafét förstås :-) Det är ju lite annan stämning på stallområdet i Frankrike än i Sverige. Ingen hymlar med Moêten om man säger så. Alla hälsar på alla och stämningen är på topp. En underbar travdag helt enkelt!
Och ni montéfantaster och andra blivande montéfrälsta: ÅK DIT! Det är så häftigt att se loppet på plats och man kan inte få nog av dessa duktiga ryttare. En njutning att se varje montélopp.

Men när man klev av flygplanet i kylan så kom man tillbaks till verkligheten här hemma. Stallet börjar nu boas in och de hästar som flyttat in där verkar trivas. Imorgon ska Sixten ut på Solvalla och jag är lika nervös som vanligt. Tony Wallin ska köra igen och från spår 6 igen. Det blev ett kortlopp igen för jag hittar inget annat i närheten som passar och där han kommer med. Inte optimalt kanske, men sköter han sig som han gjort i de senaste starterna så är jag mer än nöjd. Har ju haft en liten paus på fyra veckor för det blev lite täta starter i december, men tränar på som vanligt så det ska nog gå bra.

På återseende!

2 kommentarer:

  1. Vad avundsjuk man blir på dina Frankrike-resor Det är min dröm att åka dit och se monten

    Lycka till ikväll med din häst

    SvaraRadera
  2. När ska du rida igen? Har inte sett dig i sadeln på ett tag.
    Vad roligt det verkar vara i Frankrike. Kul att du gör sådana resor. Kul att läsa om det.

    /Viv

    SvaraRadera