tisdag 26 januari 2010

Prisutdelning

Återigen gjorde Sixten en bra insats. Igår blev det ett fjärdepris på tiden 1:15,6 över 1640a. Tony styrde bra och satt i andra ytter, men fick tyvärr en mur av hästar framför sig på upploppet där han har sin bästa fart. Men gick bra och var nära tredjeplatsen, så jag är nöjd. Nu väntar nya spännande uppgifter nästa vecka....

Travgalorna börjar avverkas en efter en. Det är väl det enda negativa med att tillhöra Solvalla, vi har ingen gala för banan. Tråkigt att se är att antalet travbanor som delar ut pris till årets montéryttare/häst minskar istället för att öka. Vad beror det på? Tycker banorna att det är ett överflödigt pris? Finns det inte tillräckligt många aktiva ryttare på banan? Det går ju faktiskt att utöka priset. Självklart är det bra om ryttare med just den hemmabanan får priset men finns det ingen "värdig" priset så varför inte ta den som placerats sig bäst i de montélopp som varit på banan under året? Eller slå ihop det med andra banor i regionen. För priser till montéryttare och hästar och deras prestationer borde verkligen inte minska utan tvärtom.
Generellt får montén för lite uppmärksamhet både i media men även i programmen. Så ni där ute som tillhör en bana med en travfest: Propsa på att pris ska delas ut för föregående års prestationer! Det är ni värda.

Här är några av de priser som delats ut hittills:
Årets montéryttare: Peter Jarvén
Flest antal segrar på Solvalla: Peter Jarvén
Peabtravet, Boden: Ingela Nilsson blev årets montéryttare och Xanthas Grey Lady årets montéhäst

Delade inte ut något pris inom montén:
Sundbyholm, Eskilstuna

Fler uppdateringar om priser kommer. Hjälp mig gärna med att meddela när era banor haft gal om jag missar något montépris.

I Frankrike så såg det ut så här 2009:
1. Matthieu Abrivard 69 segrar på 429 lopp och 3 046 720 euro
2. Eric Raffin 67 segrar på 428 lopp och 2 194 940 euro
3. Philippe Masschaele 58 segrar på 451 lopp och 1 780 450 euro inridet

Nu väntar jag på att kolla på loppet på Åby. Vilket startfält! Segermaskinen nr2 Molly Streamline är tillbaka, men kan det bli seger direkt med ett uppehåll sen 4 juni? På första volten står också nr4 Ville Alfa som gör heroiska insatser under sadeln. Samma upplägg idag så blir den svår för de andra att hänga på. Men det är många bra hästar med; nr1 Menai Eden, nr3 G.K. Ante Knockout, nr6 Prince Hilding, nr8 Milford Sound D.E. och nr10 Chip Destroyer är några av dem som alla kan vara med i segerstriden. Nu har jag nämnt 7 hästar i loppet så bäst är om ni som ska spela väljer någon av de andra 8 för det är säkert någon av dem som vinner :-)

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar