måndag 24 maj 2010

Startlistan klar!

På söndag smäller det! Montéeliten avgörs! Och vilket startfält. 20 hästar var anmälda, 10 kommer till start. Så här ser fältet ut:
1 CHIP DESTROYER v 6 Bjerkås Emma a
2 SIXTEN PALEMA v 10 Lusensky Charlotta a (Hul An)
3 LYS PETTEVINIERE* (FR) v 11 Abrivard Matthieu (Gri HA)
4 QUEEN OF ROCK s 5 Masschaele Philippe (Hel Ja)
5 PRINCE DE MONTFORT* (FR) h 7 Wiels Antoine a (Gua Sé)
6 SHARP LAUNCHER v 7 Strand Jörgensen Viktoria (Wit Le)
7 SANDVÅNGENS LIGIST v 7 Viklund Malin (Ber La)a
8 LUMIERE GRIF* (IT) s 5 Kokkes Michelle a (Ber Je)
9 SUN POWER C.G. v 10 Hedström Linda S a (Wes Ch)a
10 HANS EME v 6 Gertsson Erica (Jon Th)

Vilka hästar! Tycker vi betar av dem en efter en :)
CHIP DESTROYER har tillsammans med ägaren och tränaren Emma Bjerkås skördat fina framgångar i monté. På 38 starter har ekipaget tagit 11 segrar, 14 andraplatser och 3 tredjeplatser. Chip Destroyer hade 98.000 kronor insprunget innan han började starta i monté, nu har han 635.800 kronor. Har gjort 4 starter över kort distans och har slutat på pallen alla gånger (1-2-1) och bästa tiden 1:14,3a.
SIXTEN PALEMA har gjort bra insatser för sulky men nu också i monté, vann SM 2009 och Hästägarpokalen samma år. Har startat under sadeln fem gånger och tre av dessa har slutat i seger. En av dessa har varit på kort distans, seger på 1:13,5a.
LYS PETTEVINIERE från Frankrike är ett montémonster som gästar Sverige. Han har sprungit in 8,5 miljoner och vann olympia-montén i år, var trea i uttagning till olympiatravet och var tvåa i monté på Bjerke under Oslo Grand Prix-dagen.
QUEEN OF ROCK kommer från en fin insats på Solvalla senast. Det är också enda montéstarten hon har gjort men behöver inte direkt skämmas för sina sulkystarter. Philippe sitter upp.
PRINCE DE MONTFORT har i sina senaste två starter varit på Skandinavisk mark ch gjort heroiska insatser. Senast segrade han före Lys Petteviniere på Bjerke på tiden 1:13,8 och gången innan det i Finland på 1:12,6. Båda över distansen 2100a. Undrar hur fort han kan springa på kort distans? Efter söndagen tror jag att Simb Moonzooms rekord 1:12,6/1609a är slaget.....
SHARP LAUNCHER har i år gjort 7 starter under sadeln, tre av dessa har resulterat i seger. Alla tillsammans med Viktoria Strand Jörgensen. En av dessa var på kort distans men bästa tiden gick han i senaste starten då han var femma på 1:14,2/1609a. Viktoria är den enda ryttaren med svensk licens som segrat i montéeliten (2006 med Simb Moonzoom), kanske dags igen?
SANDVÅNGENS LIGIST är den i fältet jag känner till bäst, har ju själv haft äran att rida honom till seger. En trevlig individ som alltid gör sitt bästa. Har meriten 13 montéstarter som gett fem segrar, sex andraplatser, en tredjeplats och en femte plats. Gör faktiskt sin första start på kort distans under sadel.
LUMIERE GRIF är den hästen i fältet man (iaf jag) vet minst om. Hästen har sprungit in 548.060 kronor på 50 starter och har segrat 7 gånger på dessa. Verkar trivas med ryttaren Michelle Kokkes och som det ser ut i startlistan så är den diskad varannan start, vilket innebär att den ska sköta sig den här gången :-)
SUN POWER C.G. är ett annat av våra svenska hopp i startlistan. Denna 10åriga nästan tvåfaldiga miljonär trivs under sadeln och gjorde det bra i senaste starten bakom Queen Of Rock. Har startat i monté 11 gånger och tagit två segrar på övertygande sätt. En häst som varvat sulky och montéstarter på ett bra sätt det senaste åren och är intressant även denna gång.
HANS EME fick spår 10 vilket gjorde att det kommer kanske kosta att nyttja hans startsnabbhet. En häst som radat upp segrar i monté, hela 12 stycken på 26 montéstarter. Två starter över kort distans, båda två har slutat i seger och den senaste på tiden 1:13,4a. Intressant!

Jaha, och vem vinner då? Självklart hoppas man på ett svenskt ekipage men jag tror att en fransk flagga kommer att vajja. Prince De Montfort är en överlägsen häst och jag tror att endast benbrott kan stoppa monstret ifrån seger. Då kanske vi ser en svensk-fransk segrare.... Ale go Philippe!
En sak är jag helt hundra på, oavsett vem som vinner, så kommer det skrivas in ett nytt svenskt rekord i tabellerna.

I väntan på söndagens race så kan ni tänka tillbaka och läsa Viktorias krönika om sitt elitlopp: http://www.elitloppet.se/2010/blogg/blogg_detalj.asp?sprakid=1&nyhkatid=3&nyhetsid=153

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar