måndag 21 september 2009

Sverige vs Norge

Fart och fläkt blev det som sagt på Åbys stora pris. Vinnaren Jessica Flodin och Queen Of My Heart gjorde det riktigt bra och var väl värda de 70.000 kronorna som var i första pris. Kul att det är montélopp sådana där stora dagar så montén får visa upp sin bästa sida. Och Torvald Palema! Vilken häst! Han lekte ju med resten av fältet. Helt underbart!

Nu är det två intressanta montélopp som närmar sig. På lördag är det Unions-ritten på Färjestad. Ett lopp som även jag och Dragonite varit med i för två år sen. Kul som fasiken! Här är ekipagen (de fetstilda) som ska försvara våra färger. För Sverige har faktiskt vunnit vartenda år:
1 KNOX BEE* (DK) v 7 Kvasnes Kristine (Rus Ro)a
2 MENAI EDEN (NO) s 7 Alm Lina a (Ped JW)
3 A TOUT A L'HEURE* s 7 Hogner Silje a
4 CHIP DESTROYER v 5 Bjerkås Emma a
5 KITTEN* h 6 Aarlie Renate a (Hag HI)a
6 ROYAL DIAMOND* (NO) v 5 Pedersen Liv a
7 TAKEOVER ÅS* v 6 Morken Caroline LB a (Lur Ga)
8 RHOCABILL NOA BELL v 6 Sköld Carina a (Lin Er)
9 MIDNIGHT HALL v 5 Jarvén Peter a (Hel Ja)
10 LANXESS PALEMA v 6 Lusensky Charlotta a (Hul An)a
11 ARNIES CONNECTION* (NO) v 8 Nylökken Mette a (And Tr)
12 CREEK'S SUPERBOY* (NO) h 5 Gundersen Line a (Gre To)
13 VILLE ALFA v 7 Egelstad Anneli a (Lun Ni)a
14 VERRAZANO THRUST v 6 Tillman Jennifer (Hed Ul)a

Den 25e september är det ytterligare ett lopp där Sverige ställs mot Norge. Och även mot Finland. Det handlar om monté-NM för kallblod. Ett stort steg för sporten att ett sådant anordnas. Än så finns det ju inte SM vare sig för kallblod eller varmblod, ja det finns ju monté-SM men det är ju för ryttarna, inte hästarna. Vore kul att se någon bana våga på att köra SM för hästarna, både kallblod och varmblod. Nästa år kanske?
Här är ekipagen som ska delta:
Sverige:
Bodbäckslappen - Linda S Hedström
Trollnin - Helen Öberg
Gideon - Malin Bylund
Karlängs Elden - Jenny Björk
Putte - Susanne H Osterling


Norge:
Knardal Elden - Kristine Kvasnes
Stolt Viking - rytter Siv Emilie Løvold
Ruskeli Jahn - Laila Thue
Megarama - rytter Liv Pedersen
A.B.Eldin - Mette R Nylökken

Finland:
Jörkka - Seija Laine
Jannu Tonni - Sanna Riikonen
Nötö Kasper - Heli Määtää
Suikun Lukko - Susanne Klemola
I.P.Aamori - Heidi E Hiltunen

HEJA SVERIGE!

Nu i veckan rids det lite montélopp. Imorgon är det ett lopp på Jägersro där nr4 Quanto Composite gör debut under sadeln. Såg den i kvalet och det såg bra ut, kan nog vinna direkt. Längst bak står nr15 Night Rambler som alltid gör det bra i monté. Gick 1:16,6 i senaste starten i långloppet Hellstedts utmaning. Kan kanske räcka ända fram. Nr12 Flintstone Broline och nr13 Axel Turbo ska man också räkna med imorgon.

På Boden på onsdag tycker jag att nr4 Grand Frere och nr5 Sherdil J. ser mest intressanta ut på första volten. Den förstnämnda har bara gjort en montéstart och det blev vinst, samma även på onsdag?
Nr13 Harmony kan också hinna fram.

På torsdag är det lopp på Umåker. Där tror jag det står mellan två hästar; nr7 You Run och nr8 J.R.Boy. Båda gör bra tider i monté och det kan bli en intressant duell.

Det är även lopp på Gävle på torsdag och syster Stina ska ut och vinna lopp :-) Hon rider en riktigt bra häst som jag tror hon kan ha stor chans med. Nr7 Fire Concord är det jag pratar om och det ska bli väldigt kul att se. Ser inga hot i loppet :-)

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar