torsdag 4 mars 2010

Där satt den!

Det gick bra för Urre och mig i tisdags på Eskils. Vårat uppdrag var att aldrig släppa någon framför oss och det lyckades vi bra med. Nr1 He´s Eddy tog ledning och vi lade oss först i andraspår och tog över ledning varvet kvar. Urres skalle är det bästa han har så så fort någon kommer upp utvändigt tar han i som sjutton, ingen får komma förbi. Och det gjorde de aldrig heller :-) Linda kom fort i sista sväng med Rocky Mountain men när denne galopperade kändes segern hyfsat trygg. Fick påminna honom lite på bortre långsidan och in på upploppet men han hade mycket krafter kvar när vi gick i mål med segermarginalen 3 längder. Tiden blev 1:19,7 (första 500m gick på 1:24,4 och varvet på 1:21,2). Urre hade på 12 starter lyckats springa in 5.500 kr och har nu på 2 dragit in 35.000 kronor. I båda vinsterna har han gått i mål med mycket krafter kvar så det bådar verkligen gott för framtiden. Ska bli intressant att se hur fort han kan springa när vi verkligen ställer krav på honom. Längtar!

Max blev för laddad bakom bilen med Stina och det blev galopp. Synd när man åker hela vägen till Bergsåker och har förhoppningar.

Mister och jag ska kriga på Valla på söndag. Han har känts jättefin och som jag skrev tidigare så var det verkligen surt att Mantorp ställdes in. Men när startlistan kom till Valla så ser läget faktiskt bättre ut. Vi försöker hålla oss till trav den här gången och hoppas på god chans. Nr3 Midsummer Surprise och nr5 Flamenco Kemp skulle också varit ut på Mantorp och de dyker upp på Solvalla. Två hästar som kan vara med och slåss om segern. I övrigt tycker jag loppet ser ganska svårtippat ut. Stina hoppar upp på Erik Svenssons nr7 Flammentanz som kvalade i maj förra året men har inte startat under sadeln.

Innan söndag är det några montélopp som ska avverkas. Ikväll på Åby rids det ett lopp med endast 8 ekipage. Nr7 Chip Destroyer kommer med fina prestationer i bagaget och bör vara vinnaren. Hellstedt har två på främre volten nr3 Quanto Composite och nr4 Cylinda Sign. Någon av dessa kan mycket väl hålla undan för de övriga.

På fredag är det lopp på både Kalmar och Romme. Romme har ett för kallblod och det är kul att dessa är fulla nu för tiden. Verkar ha blivit bättre propositioner för dessa underbara varelser. Nr15 Bodbäckslappen är den som gått bäst i monté, men i och med att det är kortlopp så kan konkurrenterna vara vakna och se till så att det blir hårda 40 meter för honom att ta igen. Då är loppet ganska öppet. Nr5 Spang Jo Jo och nr7 Odd Tabac är två som jag tror kommer vara långt framme om det inte häxar sig för dem under loppets gång.

På Kalmar tror jag på två hästar mest; nr1 Ego Spin och nr10 Goliat Carre. Skulle någon av dessa strula till det så kan nr7 June June vara den som passerar mål först.

På återseende!

2 kommentarer: