måndag 29 mars 2010

Topp och flopp

Varit fullt upp som vanligt och därför lite långt mellan blogginläggen.
Urre skötte sig oerhört bra på Åby. Trea och sänkte sitt rekord med två sekunder. Och tredjeplatsen blev perfekt för han kom inte över 50.000 och därför står vi perfekt inne i loppet som nu är på Eskilstuna på långfredagen. Spår 4 på främre volten blev det. Motståndet är lite blandat men värst är väl nr7 Flamenco Kemp och nr9 Quanto Composite. Båda har gjort bra prestationer i monté men det har ju även Urreburre, så vi tänker vara med där framme :-)

Det har varit lite topp och flopp de senaste dagarna, tyvärr mest flopp. Topp var Sixtens och mitt lopp på Romme. Blev att vi hamnade långt bak och hade 6-7 hästar före oss in i sista sväng. Men Sixten var sitt rätta jag och avslutade bra över upploppet. Vi tog oss förbi flera stycken och slutade trea. Hade loppet varit lite längre hade vi nog även tagit oss förbi till andraplatsen. 1:17,7 blev sluttiden och det är fullt godkänt.
I torsdags red jag Mircoolio på Gävle. Han hade inte startat på 4 månader men det märktes verkligen inte. Snabb start och vi hamnade som tredje häst. In på upploppet skulle jag bara släppa av de krafter jag kände fanns och runda 1 och kanske 2 hästar men blev lite ivrig och fick galopp precis när vi passerade 100meterspålen. Surt! Hade helt klart varit på pallen annars. Hästen var kanonfin och rolig att rida. kommer bli farlig i nästa start.
På fredagen åkte vi till Bergsåker. Arne och jag fick som väntat ledning och höll uppe ett hyggligt tempo för att inte bjuda in de där bakom eftersom vi trodde att det var det som tröt på Valla senast. Men Arne var inte sig själv och vi kom kanppt i mål. Vi undersöker saken och hoppas på en vettig förklaring.
Mister fick ett tufft lopp i tredjespår igår i amatörloppet och fick inte med sig någon peng.

I måndags hade vi årsmöte för Solvalla montéklubb. Som vanligt handlade vi fika med förhoppning om att det skulle komma massa Solvalla-ryttare och andra som vill vara med och påverka montén. Men nej, så blev inte fallet. En ny fick vi in i styrelsen: Jenny Brunzell. Välkommen!
Igår stod även klubben under Travsportens dag tillsammans med övriga föreningar från Solvalla under E-läktaren och informerade om vad vi sysslar med. Det var väl si så där med intresset från besökarna men vi syntes iaf.

Beslutet är fattat och Zubban får bli mamma. Hon vill inte fungera som tävlingshäst så då slipper hon. Planen är att hon ska fara iväg till tilltänkta pappan snart efter påsk. Det blir Rite On Track (bilden) som gör debut inom aveln. Ägarna är bekanta till familjen så det blir verkligen spännande att se vad det kan bli.


På återseende!

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa om lite av varje inom montén. /Anders

    SvaraRadera
  2. Bra att någon kan säga att den gör tabbar, i vanliga fall är det alla andra ekipage som gör fel utom en själv när man frågar ryttarna vad som hände.
    Bra blogg!

    SvaraRadera