onsdag 10 mars 2010

En olycka kommer sällan ensam....

Att vara med sin kompis på akuten och sedan att denne ska opereras är inte kul. Att kompisen sen väger 454 kg, är 4 år och i full tävlingskondition är inget som gör det roligare. Leia skadade sig i måndags, det blev ett öppet sår och blödde som sjutton. Veterinär och ultraljud konstaterade att 50% av ytliga böjsenan på vänster fram gått av. Så nu står hon här med mig på jobbet, opererades i måndags kväll/natt och är nu konvalescent på lång tid. Hon skulle ha startat på fredag och vi hade höga förhoppningar. Det vänder fort.

Att sen Max inte vill hålla ihop, Zubban har problem med karlederna och nära anhörig åker in på akuten med brutet lårben gör inte saken roligare. Det vänder fort i livet....

Mister skötte sig bra i söndags. Vi orsakade tyvärr en omstart och därför vågade jag inte ladda lika mycket i den andra så vi hamnade sist i andraspår. Det var ett ganska rörigt lopp med mycket liv och skrik och svårt att bedöma vilket spår ekipage låg i. Trist när det blir så rörigt men i övrigt tyckte jag att loppet höll hög klass då segraren G.K.Ante Knockout vann på tiden 1:16,6 från 40m tillägg. Mister och jag kom femma och han höll fart hela vägen in i mål. 1:17,3 från samma tillägg som segraren tycker jag är en godkänd prestation. Tyvärr fick han av sig tungbandet innan första starten så det kan ha bidragit lite till omstarten. Blir lite stark utan det, men annars var han fin i hela loppet.

5-8-6-7-6-8 är de spår som Sixten har haft när han har startat för mig. Och varför bryta en trend? På fredag har han spår 7 bakom bilen i ett väääääldigt tufft gäng. Inte roligt. Starten sker i lopp 2 på lunchen på Solvalla. Han har ju inte startat sedan vi var trea i montéloppet på Gävle i början av februari. Behandlad efter det och känns för dagen fin, men mot det motståndet är jag nöjd bara han gör ett bra lopp. Tony Wallin sitter upp.
Roligare däremot är att jag förra veckan fick förfrågan att rida Sandvångens Ligist samma dag. En häst som gjort finfina prestationer i monté och det tackar man ju inte nej till :-) Jätteroligt att jag får sitta upp och jag hoppas att det ska bli ett fint resultat även denna gång. Spår 6 fick vi. Stina rider Arne i samma lopp och har spåret innanför mig bakom bilen. Han är ju väldigt startsnabb och har inte heller startat sedan i början av februari. Senaste montéstarten var i mitten av december så det ska bli kul att se vad han vill denna gång. Det är ju ett gäng bra hästar med i loppet, bla nr3 Midnight Hall som gjort riktigt bra prestationer i monté, nr1 Zippe Chip kan bli farlig, liksom nr10 Landlubber.

Idag blir det spännande. Warlord Boko gör debut på fransk mark! Oj, oj, oj vad spännande! Och det är ju perfekt att det går att se på liven. Lopp 3 är det, sulkylopp, och han har nummer 2. Pierre Vercruysse sitter upp. Håll tummarna!

På torsdag är det montélopp på Örebro. Två intressanta debuter kan göra loppet roligt. Det är nr6 Breeze Sign och nr10 Spökmajoren jag syftar på. I övrigt så är det nr5 Prince Hilding som borde vinna, men det kan bli lite utmaning för honom med dessa två debutanter.

På lördag så är det en glädjande comeback på Momarken. Sintram Creek är tillbaks på banan :-) Härligt att se. Och Nasty Composite är på skandinavisk mark. Tror det kommer att bli ett underbart lopp att se. Kul!

På återseende!

3 kommentarer:

  1. Usch vad tråkigt med eran häst. Jag har två som haft ungefär samma skada och den ena kom tillbaka på banan och den andra har fått fina föl. Så det finns hopp.

    SvaraRadera
  2. Måste ju säga också att du lyckats bra med Six Feet Under. Gick in och kollade resultaten på honom och du har ju fått prispengar varje gång. Grattis! Det är inte många amatör-tränade hästar som är så duktiga.
    Vilket träningsupplägg har du? Vem tar du råd från eller är det bara eget? Tänkte eftersom du inte haft tränarlicens så länge och inte har så många hästar.

    SvaraRadera
  3. Hej Julia.
    Vi får hoppas att Leia läker bra och blir utan besvär.

    Tack så mycket! Ja, Sixten har varit duktig och hämtat pengar varje gång, men en seger är alltid en seger. Hoppas den kommer snart.

    Jag tror på att lägga träningen individuellt för varje häst. Alla funkar inte med samma upplägg. Planering och variation tycker jag är viktigt. Planera starterna och träningen i god tid framåt. Och Sixten ska ha roligt när han tränas. Tolkning, dressyr, långturer i tung vagn, jogging med kompisar etc. är några av de sätten han tränas på och han verkar gilla det. Att köra samma upplägg varje dag skulle iaf jag tröttna på.

    Jag har ju Lutfi Kolgjini som favorit, tycker han lyckas bra med hästarna. Men jag hämtar lite från olika i trav-och ridvärlden, det som jag tycker verkar bra och logiskt för att få bästa resultat. Sen har jag ju fördelen att jag jobbar väldigt nära olika veterinärer specialiserade på olika områden, så funderar jag över något så har jag lyckan att kunna ställa frågor direkt till dem.

    SvaraRadera