onsdag 11 november 2009

Ska bli spännande!

Imorgon är det dags för Mister Sigel att göra debut i våran regi. Det är i ett b-lopp på Örebro som han och jag ska ut i monté. Tyvärr står vi 40m tillägg i ett väldigt blandat lopp. Men förhoppningsvis kan vi komma fram utan att det behöver kosta alltför mycket. Det är en intressant individ som man känner att det finns kapacitet i. Hoppas den kommer fram redan imorgon och att vi får med oss lite poäng.
På fredag är det en till debut. Jag och Out Xing ska ut på Romme. Fick ett bra spår, 3, så det kommer bli spännande att se hur han kan gå under sadeln. Var jättefin i kvalet och när jag styrde ut han från sulkyhästarnas ryggar bara pep han förbi med gott självförtroende och tyckte det var roligt. Hoppas det blir lika kul på fredag.
Stina och Fire Concord, som hon var tvåa med senast, fick ett tråkigt spår, 10, men hästen var bra sist hon red den och det är en god chans. Flera hästar i loppet har gjort det bra, bla nr9 Jammed och nr15 Helacs Zodiac som är hårda motståndare. Men slagen på förhand är man aldrig :-)

Tuttis (Dragonite) och Pålle (Next Yatzee) var till Axevalla igår. Ingen bra dag för Tuttis och han slutade först utanför pengar. Var inte helt hundra efter loppet och vädret börjar märkas på honom. Pålle var däremot jätteduktig och kom trea. Hade kanske varit längre fram om det inte krånglat på bortre lång med en liten störning. Fick gå i fjärdespår sista halvvarvet och gick för fullt över mål. Duktig!

Imorgon är det även lopp på Boden. Ett hyfsat jämt lopp med flera intressanta hästar. Nr3 Saddledome brukar göra det bra. Har väl inte riktigt fått till det på sistone men stämmer allt imorgon kan den hålla undan. Nr11 Sandvångens Ligist och n12 Bayer Palema står på 40m tillägg, men kan mycket väl vara med där framme. Även nr4 Sherdil J. kan slå till imorgon.

På fredag är det, förutom Romme, lopp på Kalmar. Även där är det många som säkert kommer vara med i segerstriden. Nr14 Hans Eme har haft ca 6 veckors paus från startandet men kommer förmodligen vara inblandad. Även nr13 G.K. Ante Knockout har gjort en paus, men brukar vara segerfarlig, liksom nr12 Foreign Summer som inte startat sedan 17 juni. Fler hästar som är intressanta är nr2 Midsummer Surprise, nr3 Goliat Carre, nr8 Exclusive Eden och nrnr11 Douglaz R.C. Ja, många intressanta hästar är det.

Vill också passa på att gratulera Fia (Sofia Aronsson) till de fortsatta framgångarna i Frankrike! Icarus Frontline var tvåa 26 oktober, Poison och Nasty Composite var etta och tvåa den 31 oktober, och nyförvärvet Queen Of My Heart slog till med en montéseger direkt. Härligt! ALE GO!

Nu är det dags för lite plugg innan uppladdning inför imorgon.

På återseende!

1 kommentar: