fredag 14 augusti 2009

Fem frågor till Henrik Lindgren

Henrik Lindgren från Bergsåker svarar så här:

1. Hur fungerar erat samarbete med övriga banor i er region och i landet vad gäller planering av montélopp och propositionernas utformning?
Jag tycker att samarbetet fungerar bra. Vi har inga regelbundna möten, däremot använder jag ofta sportsystemet för att se om några krockar föreligger. Skulle det vara något vi måste korrigera så löser vi det via telefon. Allting kan dock förbättras och kanske kan vi bli ännu bättre på att sprida loppen runt om i Norrland?

2. Vad är eran banas plan för montén år 2010?
2009 rider 20 st montélopp vilket i nuläget känns som en bra nivå. Ingenting är dock hugget i sten och det är inte omöjligt att förändringar sker till nästa år. I år rider vi två lopp med 50 000 kr i förstapris, ett för kallblod och ett för varmblod. Det vore roligt om vi kunde höja prispengarna ytterligare i dessa lopp för att få riktigt fina profillopp inom montésporten. Det är dock en budgetfråga och det är för tidigt att uttala sig om detta inför 2010.

3. Hur fungerar utbildningen för montélicens på eran bana?
Montélicensutbildning kan man ta en gång per år på Bergsåker, vilket sker i samband med körlicensutbildningen. Jag tycker utbildningen fungerar bra där både vår utbildingsansvarige deltar såväl som aktiva ryttare inom montéklubben som kommer med tips och råd. Tyvärr hade vi ett litet antal deltagare i vårens kurs, och förhoppningsvis blir det fler nästa år.

4. Vad anser ni om att hålla genomgång både innan och efter montéloppet som rids på eran bana?
Innan för att alla ska var på det klara med var de ska vara i starten etc. och efter för att gå igenm eventuella orsaker till omstart eller incidenter som hänt under loppet.
I princip tycker jag inte man ska göra skillnad på sulky och montésport och jag hoppas att framtidens montéutbildningar runt om i landet ska vara så bra så att genomgångar i samband med loppen inte behövs. Hos oss håller vi genomgångar då det känns befogat, är det bara rutinerade ryttare som deltar känns det ganska onödigt med genomgång.


5. Med handen på hjärtat, vad behöver eran bana förbättra vad gäller montén?
Det största problemet är att få in nya ryttare. Det har utkristalliserat sig en grupp ryttare som får väldigt många ritter. Som ny montéryttare är det svårt att få rida då många tränare har en "fast" ryttare på sin häst, och sätter ogärna upp någon annan. Där kan vi bli bättre på att skriva ut lopp för ryttare som är mindre rutinerade.

Tack Henrik för dina svar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar