måndag 17 augusti 2009

Veckan som gått

Veckan började med ett långlopp på Mantorp; Hellstedts utmaning. Som Hellstedt vann själv, eller iaf en av hans hästar Karl J. tillsammans med Anna Rönning. Kul med långlopp(3140m), det är vi inte bortskämda med i montén. Night Rambler gjorde en bra prestation i det loppet och gick 1:16,6 från 3200m.

Dagen efter var det Axevalla som bjöd på montélopp, detta för ryttare som ej segrat fler än 10 lopp tom 31 december 2008. Ego Spin tog sin tredje montéseger tillsammans med Linda M Eriksson. På sex starter har det blivit just tre segrar, 1 andraplats och två tredjeplatser. Denna Mimmi Elfstrand-tränade 7åring verkar gilla grenen och på torsdag är det dags igen, då på Åby.

Åsa Svensson och Chocolate Charlie verkar gilla ön Gotland och tog i onsdags sin andra raka seger där. Åsa tränar även hästen.

Norska Queen Of My Heart trivdes på Bergsåker då hon tillsammans med Sara Andersson segrade på tiden 1:16,2 i fredags före Flamingo Broline (som är till salu enligt annons i Travronden).

Som Floppen i Travronden nr65 kunde man läsa "Volym Sund verkar vara fjärran ifrån den form som gjorde honom till en vinnare av Sverigeloppet för en dryg månad sen", detta efter fjärdeplatsen på Åby 6 augusti. Så fjärran långt var det inte och han segrade tillsammans med Lina Renberg på Tingsryd igår, söndag på tiden 1:14,5 (1609a).

I samma Travrond kunde man även läsa att vi har fått högre prispengar i monté-SM. 125 000 kronor i förstapris gör detta lopp på Åby den 17 oktober det montélopp hittills i Sverige med högst prispengar.

Apropå monté-SM, Linda Höijer som är regerande Svensk mästare var i onsdags på Lärlingarnas riksförbunds möte och representerade montén. Vi väntar med spänning på vad som kommer fram vidare och förhoppningsvis förbättrar för sporten.

De nya utrustningsbestämmelserna börjar gälla från 1 september och äntligen har montén fått en egen sida med det som skiljer sig från sulky.
Här är någa av bestämmelserna:
- Sadeln skall vara utformad med fram och bakvalv.
- Ryggstycke och brösta är obligatoriskt.
- Ledat pelhambett kan användas med checkbett Kindkedja med kindkedjetunnel är obligatoriskt.
- Det är ej tillåtet med infästning av tygel i bettringen med karbinhakar eller liknande.
- Checkrem är obligatoriskt vid autostart.
- Bunden svans mot sadel eller sadeljord är ej tillåtet.

Svenskarna fortsätter prestera bra i Frankrike. I lördags segrade Call Me Manana och Special Cat var trea i samma lopp.

Det var en del vad som hänt inom mon´ten den här veckan och nu blickar vi på nästa. NM rids på fredag, ska bli kul att se vad Lina Alm, Jessica Flodin och Lina Pettersson kan göra för att representera blågult. Håller tummarna!

Imorgon är det lopp på Östersund. Nr5 Flodlyckes Shibur har två raka segrar och kan även denna gång vara först. 20m bakom står nr12 Will Fight och nr14 You Run som jag tror är de främsta motståndarna.

På Solvalla på onsdag är det återigen ett icke fullt lopp för högsta klassen. Trist tycker jag och man funderar vad det beror på. Är folk rädda för vilka hästar som dyker upp eller stämmer inte matchningen in? Det är synd att dessa lopp inte lir fulla för de är de här hästarna som visar att även montén kan gå undan och ha spännande lopp. Nr5 Global Derby är den mest rutinerade i gänget och brukar ha hårdare gäng mot sig. Kolgjini skickar upp nr3 Miaou som gjorde det bra i debuten som tvåa och denna kan bli intressant. Nr2 Wiss New Hawkeye ska man alltid räkna med.

Umåker har även de lopp denna onsdag och inte heller det är fullt. Nr2 Dream Flyer tror jag är vinnaren, före nr5 Lönshults Anders. Tvilling-tips kanske?

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar