onsdag 14 oktober 2009

Angående STC-serien

På grund av att det har uppstått frågetecken runt STC-serien, loppen som är stängda för ryttare som aldrig vunnit eller inte vunnit fler än 10 lopp tom 31 december 2008 så mailade jag Per Wtterholm för att få ett korrekt svar vad som gäller. Från början räknades b-lopp och utlandslopp (Åland etc) in men sedan gick det ut information om att de inte skulle ingå. Och nu har det ju hänt att banor ringt till tränare om att de måste ändra ryttare, även efter att startlistan kommit ut och till och med på tävlingsdagen.

Det som gäller är att segrar i B-lopp och andra lopp som räknas in i kuskens statistik ska räknas in. Misstaget var att listan som skickades ut till banor och montetravsport.se inte inkluderade b-loppen och därför uppstod förvirring. Även STC-anställda har uppgivit olika information då tränare och ryttare ringt dem. Men det som gäller är att de lopp som räknas in i statistiken hos STC ska räknas in, ingenting annat.

I §34 i reglementet står det tydligt att ryttarbyte ska ske om man innan loppet upptäcker att ryttaren inte är berättigad att delta.

Per Wetterholm har nu skickat ut korrekta listor till alla banor och förhoppningsvis slipper vi mer förvirring i denna fråga. Jag har även fått denna lista skickad till mig men den är för lång att lägga ut här, av förklarliga skäl :-) Är ni intresserade av att veta maila mig så får ni den gärna.

4 kommentarer:

  1. Då är det många som felaktigt fått rida, är det inte lika bra att ge upp med loppen redan nu. Många ryttare har inte fått chansen att rida, pga detta

    SvaraRadera
  2. Det är ju ett helt gäng som ridit dom loppen! Fy vad dåligt av stc!
    Nästa år får dom fasiken skriva tydliga regler. Och då borde ju inte dom där loppen räknas med i totala som tex avgör sm-platserna

    SvaraRadera
  3. JA FY vad dåligt!! Många ryttare som har ridit lopp som de egentligen inte får rida i. SKANDAL! Sk svenska montésporten blir bara värre och värre, börjat bli ett skämt faktiskt, så dåligt utvecklas sporten i detta avlånga, sega land.

    SvaraRadera
  4. Montén är ju rena vilda western uppe på STC. 5 år har de haft på sig och det finns fortfarande ingen montéansvarig anställd på heltid som styr upp och ger raka besked, därför blir det så här.
    Hur vore det om Per Wetterholm och gänget såg till att få ordning på en sport som kan ha en ljus framtid om de skötte det på rätt sätt. Jag tycker hela tiden vi aktiva slår underifrån och sen händer det inte så mycket mer.
    Och nej, ingen gammal avdankad gubbe som montéansvarig som inte har något annat att tillföra på STC. In med en person som brinner för sporten och vet vad det handlar om. Det ska ändå vara en person som ska föra våran, oss aktivas talan.

    SvaraRadera