måndag 26 oktober 2009

Lyckad helg

Trots dåligt väder så har det varit en lyckad helg. I lördags var Good As Dollar och jag ute i lopp på Romme. Han gjorde ett kanonlopp som tvåa bakom Grilljanne, som fick ett optimalt lopp av Sofia Luck i ledning och inte gick att stoppa. "Dollar" gjorde en rejäl sista sväng och det är så sjukt roligt att sitta på en sådan häst. Han gav allt och får vi gå längre i ryggar så blir han ännu kvickare. Nu fick vi gå i andraspår länge men ändå höll han säkert och tog in bra på Grilljanne. Jag och ägarna var mycket nöjda att han fungerade så bra. Stina och Max Sigel gjorde debut i monté och han presterade också väldigt bra. Han har ju ändå inte gått ett ordentligt lopp på nästan två år så han behövde verkligen det här och nästa lopp tror jag han kan gå ännu bättre. Han slutade femma på tiden 1:17,7.
På söndagen gav vi oss iväg till Bollnäs med Uriel Moss. En fyraåring som inte riktigt får till det framför sulky och får bättre plats under sadeln. Efter en strulig start för de andra montéhästarna tappade vi i starten och han blev lite trög av att gå själv. Men sista halvvarvet gick han riktigt bra och vi tog in tiotalet metrar på sulkyhästarna framför. Banan sa de var 2 sekunder långsam så 1:21,9 var absolut godkänt för honom att gå ensam och inte ha en krona på sig. Så fort han får hästar runtomkring sig tar han i som sjutton och det finns nog flera sekunder att hämta. Och jag är mest nöjd över att han travade klockrent och alrig hade problem med aktionen. Kanon!
Stina och Jahnita var med i kallblodsloppet som blev en väldigt spännande upploppsstrid mot Linda S Hedström och hennes Bodbäckslappen. Linda drog det längsta strået och Stina blev tvåa. Alltså en mycket lyckad helg!

Sitter nu och kollar anmälningslistan till Romme på fredag. Jag och Arne ska ut igen. Mycket hästar anmälda och det ser hårt ut. Nu hänger det mesta på vilket spår vi får så får man efter det känna pepp eller depp. Han går ju bäst om han får vara med där framme så då förstår ni nog att spår 11-15 vore förödande.

Måste återkoppla till det som tas upp under kommentarer med startbilen. På Romme syntes det verkligen att ingen av ryttarna ville orska omstart för dålig anslutning bakom bilen, alla var för tidiga. Självklart ska vi som ryttare se till att tima bilen och man får lite skylla sig själv om man blir just för tidig. Däremot så kan startpersonalen precis som i sulkylopp börja rulla då de ser att alla ekipage är med och någon är på väg rätt in i vingen. Kollar man på sulkyloppen så är de inte direkt lika benhårda vad gäller att låta klockan ticka ner till 0.

Ikväll är det lopp på Halmstad. Nr4 Winning Ronin G.C. ser ut att ha en passande uppgift. Budet emot tror jag nr7 Menai Eden är, bakom dem är nr11 Busan Eme mest intressant.

Imorgon är det stolopp på Axevalla där jag tror nr1 Diva Sånna blir svårslagen. Nr11 Tenessee Park har fin rad i monté, men svår att veta något om. Den kan vara utmanaren.

På återseende!

1 kommentar:

  1. Grattis till andraplatsen! Nästa gång tar ni dom. Såg riktigt fint ut, du och Good as Dollar, vilket radarpar. /Janne

    SvaraRadera