torsdag 15 oktober 2009

Svenska mästaren ska koras!

Igår hade vi styrelsemöte/middag på Solvalla med montéföreningen. Mycket trevligt och givande träff. Som vanligt pratas det och diskuteras mycket monté när vi i styrelsen träffas och så även den här gången. Det händer mycket i klubben och det är härligt att vi alla strävar åt samma håll. Nästa vecka ska jag även på möte för alla Solvallas intresseföreningar. Ska bli intressant och hoppas på att många bra idéer och lösningar kommer att komma fram. Vi är ju många föreningar som förhoppningsvis vill åt samma håll och Solvallas bästa. Och jag hoppas också få fram lite bra åsikter om montén på banan.

På lördag är det dags för SM för montéryttarna. Drömmen vore ju att något år vara med i startlistan. Vilken känsla! Att vara på topp bland landets montéryttare och få vara med och tampas om titeln och om 125.000 kronor i förstapris. Oj, va skoj! Här är årets startlista:
1 Queen of my Heart -Jessica Flodin
2 King Prestige - Lina Alm
3 Lovely Lidob - Linda M Eriksson
4 Night Rambler - Sofia Luck
5 Time de Luxe - Emelie Knutsson
6 Midnight Hall - Anna Rönning
7 Prestige - Carina Sköld
8 Lanxess Palema - Charlotta Lusensky
9 Incredible Chic - Erica Gertsson
10 Global Derby - Linda S Hedström
11 Hamilton - Ingrid Nilsson
12 Victory Power - Peter Jarvén
13 Westax Kaffekarsk -Lina Pettersson
14 Magnifik Girl - Lena Fritz
15 Sixten Palema - Åsa Svensson

Tyvärr så kommer inte Lina Alm och King Prestige delta. Verkligen tråkigt för Lina, men som hon säger på Åbys hemsida; - Det är så det är med djur, det går inte att ta något förgivet. Visst är det skittråkigt, men det är bättre att de upptäckte detta nu än att jag skulle rida en sjuk häst.
Självklart är det så och det var bra att det upptäcktes innan loppet. Aldrig roligt komma in efter och veta att hästen inte mådde bra. Men tråkigt för Lina och jag lider med henne.
Vem som vinner? Ingen aning och jag vågar inte ens spekulera. Alla ryttarna är värda att vinna och det blir glädje vem som n står i vinnarcirkeln. Ska bli riktigt kul att se.

På fredag gör Out Xing och jag ett nytt försök i kval på Gävle. Denna gång ska vikterna sitta kvar. Jag ska även rida i montéloppet som går som lopp 1. Nerick D'ar heter hästen och jag vet inte så mycket om den. Har kollat det enda montéloppet som finns i arkivet men då låg han sist i fältet och blev sedan distanserad. Men det var nästan ett år sen och den gjorde sedan ett uppehåll. Har inte startat sen i juli så det är verkligen svårt att säga hur det kommer gå. Så det blir spännande att se vad det kan vara för häst och hur det kommer att gå. Stina rider i samma lopp, nr4 Julia Express. En tjej som kan när hon vill. Värsta motståndet är nog nr13 Rhocabill Noa Bell.

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar