lördag 9 maj 2009

Helgen försvinner

Mina helger bara försvinner, men det kanske är ett vanligt fenomen i häst-världen. Man försöker hinna med så mycket som möjligt och flänger runt och funderar på hur man ska hinna vara på tre ställen samtidigt. Men hellre det än soffliggande TV-läge :-)
Igår var det kamp-spex på jobbet. Blivande veterinärer (studenter på sista året) bjuder till middag och driver med våra veterinärer på kliniken. Underbart och man gråter av skratt! Klockrena sketcher och filmer. I år kontrade även veterinärerna med att driva tillbaka. Skoj! Fest långt in på natten som sitter i tung-skallen idag, men det var det värt :-)

Fått in information från Therese Westman som rider nr4 Giant Storm på Tingsryd imorgon:
Han har inte gått så bra i de senaste starterna p ga av att han har varit lite sliten och han går inte bra bakifrån.Han är lite knepig, antagligen skiter han i det eller så går han väldigt bra. I hans enda montélopp på Jägersro så hade vi springspår, men han började skritta i volten, så tyvärr missade vi starten helt och han hamnade sist. Fick ta ut honom i spåren sedan eftersom han är väldigt stänkrädd. Men han gick bra tillslut och tog sista pengarna. Nu är han vidgjord och tränar väldigt bra. Han har ett dåligt spår, men får han fritt så kan det bli ett roligt lopp. Det beror helt på vilket humör han är på för dagen. Men han är travsäker och har en bra speed.
Tack Therese för att du är den första som hänger på och tipsar inför lopp, vilket jag hoppas att många många fler kommer göra i fortsättningen. Och lycka till på söndag!

Hemma har vi tyvärr fått en infektion på några hästar i ett av stallen och det förklarar förhoppningsvis de senaste starternas resultat. Det som är synd är att det är bara i loppen det syns, så man får hoppas att de inte tar allt för stor skada av det. Nu är det bara att börja sprita utrustning och andra åtgärder för att driva bort de sabla bakterierna så fort som möjligt.
På onsdag startar Leia Way på Romme i lopp 1, en 3-åring efter Diamond Way. En intressant tjej med samma mamma som Jack Z. och Robin Q. Tyvärr har det strulat ganska mycket för henne med munproblem och en muskelskada. Hon har heller inte riktigt fattat meningen med att springa i lopp, men så fort den poletten trillar ner kommer nog hennes kapacitet som finns i träning visas. Ett härligt hästägargäng är det runt henne också så det vore verkligen skoj om det kunde börja fungera. Hon går på lösdriften så den förmodade infektionen ska inte ha satt sig på henne.

Måste också passa på att tacka våra kära grannar och vänner som på sin mark har byggt en jättefin slinga och en underbar rakbana. Ännu bättre träningsmöjligheter välkomnas med öppen famn och nånting vi kommer vara evigt tacksamma för. Hoppas även att det syns på hästarnas reslutat.

Nu är det snart dags för V75 och jag tror att jag vågar säga att det finns fler än jag som ser fram emot den dagen ett montélopp dyker upp bland dessa 7 högklassiga lopp. För som de flesta lopp rids nu för tiden så skulle inte montén göra bort sig. Det som borde krävas är nivån på ryttare, tex ett visst antal ridna lopp och en proposition som gör loppet till ett jämnt men ändå på högklassig nivå. Jag drömmer vidare mot denna förhoppningsvis framtida verklighet.

Efter V75 ska Sixten (Six Feet Under) och jag ut och dressyr-träna i paddocken. Eller dressyr var en överdrift. Mjukgörande arbete kanske man ska kalla det, både för häst och ryttare :-)

På återseende!

1 kommentar:

  1. Ska bli kul att följa din blogg Linnea. Du har ju riktiga författartalanger. Man kanske kan få några tips till Solvalla och Romme på onsdag då ju både du och syster Stina är i hetluften. Lycka till då båda två.
    Faster Eva

    SvaraRadera