torsdag 16 juli 2009

Fem frågor till Per Hagström

Per Hagström på Åmålstravet mailade mig dessa svar:

1. Hur fungerar erat samarbete med övriga banor i er region och i landet vad gäller planering av montélopp och propositionernas utformning?
Vi har mkt gott samarbete i räjongen ( F, År, Ar och Åm)

2. Vad är eran banas plan för montén år 2010?
Vi ser montén som en tävlingsform att bevara och utveckla. En viktig tävlingsform som engagerar delvis nya grupper.Vi kommer att utöka antalet montélopp nästa år, ev. med kallblod ( Har lite att göra med hästunderlaget...det är ju viktigare än någonsin att vi får "fulla" lopp)

3. Hur fungerar utbildningen för montélicens på eran bana?
Helt OK. Har en kurs igång nu.

4. Vad anser ni om att hålla genomgång både innan och efter montéloppet som rids på eran bana? Innan för att alla ska var på det klara med var de ska vara i starten etc. och efter för att gå igenm eventuella orsaker till omstart eller incidenter som hänt under loppet.
Har inte det f.n. Är naturligtvis lika viktigt och bra som t.ex. vid amatör- och lärlingslopp ( Vi har inga genomgångar där heller). Har funkat bra ändå hittills ( Peppar, peppar) Kan bli aktuellt ...men inte just nu.

5. Med handen på hjärtat, vad behöver eran bana förbättra vad gäller montén?
Vi har gjort en del praktiska förbättringar i samband med montéloppen ffa. vad gäller utvägningen. Nu är det riktigt bra "ordning och reda". Vi kan alltid bli bättre, (jobbar efter den principen) men för dagen är vi nöjda både med montéloppen i sig och hur de genomförs.

Tack så mycket Per för dina svar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar