tisdag 7 juli 2009

Fem frågor till Pernilla Johansson

Pernilla Johansson från Vaggeryd-travet tog sig tid och svarade på mina frågor. Här kommer svaren:

1. Hur fungerar erat samarbete med övriga banor i er region och i landet vad gäller planering av montélopp och propositionernas utformning?
Vi samarbetar mycket med Halmstad som även stämmer av med resten av närliggande banor, samt att vi diskuterar med våra egna ryttare ang. propparnas utförande. Försöker att lägga omväxlade proppar med kort, medel, långt samt volt och auto.

2. Vad är eran banas plan för montén år 2010?
Att köra ett montélopp varje tävlingsdag (2009 kör vi 7 lopp på 8 tävlingsdagar, höja prispengarna, införa ett lite större lopp som ska återkomma år till år, köra några lopp inom V5 för att visa upp montésporten bättre.

3. Hur fungerar utbildningen för montélicens på eran bana?
I dags läget har vi endast utbildning för b-tränare, kör- & montélicens hänvisar vi till våra närliggande banor.

4. Vad anser ni om att hålla genomgång både innan och efter montéloppet som rids på eran bana? Innan för att alla ska var på det klara med var de ska vara i starten etc. och efter för att gå igenm eventuella orsaker till omstart eller incidenter som hänt under loppet.
Vi har endast genomgång före loppet, det är bra för de orutinerade eller de som inte varit på vår bana förut. Det är inte rätt att de rutinerade ryttarna ska behöva gå på genomgångarna, det skulle nog behövas ett annat system där. Genomgång efter loppen känns som en del av utbildning, vad som orsakar omstarter ska ryttarna ha lärt sig i utbildningen innan de får ut sin licens. Där emot kan man tala med berörda parter efter loppet om de incidenter som hänt, så att de är medvetna/lär sig vad som är rätt och fel.

5. Med handen på hjärtat, vad behöver eran bana förbättra vad gäller montén?
Om vår plan under punkt 2 genomförs fullt ut känns det som vi har gjort allt vi kan tävlingsmässigt för montésporten under 2010, däremot kanske man kan jobba mer för att få in fler nya ryttare med prova-på-dagar mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar