söndag 21 juni 2009

Fem frågor till Göran Axelsson

Jag har skickat ut fem frågor till hela landets sportchefer. Tyckte det vore intressant höra om deras framtida planer för montén etc. Snabbast att svara var Årjängs Göran Axelsson.

1. Hur fungerar erat samarbete med övriga banor i er region och i landet vad gäller planering av montélopp och propositionernas utformning?
Vi har ett bra samarbete med Ar, F, Åm där vi har en träff varje månad och planerar propositioner. Sedan har vi ett bra hjälpmedel från STC som heter "propellern" där man kan gå in och kolla på andra banors "proppar".

2. Vad är eran banas plan för montén år 2010?
Vi har inte lagt någon plan för 2010 ännu, men det blir inte mindra montelopp i alla fall.

3. Hur fungerar utbildningen för montélicens på eran bana?
Vi har utbildning två ggr/år, vår och höst, där ingår även monteutbildning.

4. Vad anser ni om att hålla genomgång både innan och efter montéloppet som rids på eran bana? Innan för att alla ska var på det klara med var de ska vara i starten etc. och efter för att gå igenom eventuella orsaker till omstart eller incidenter som hänt under loppet.
Jag tycker det är bra med genomgång före loppet, men det tycker jag skall koncetreras när det är många nybörjare i monteloppet. när man rider för de högre klasserna är det i regel de mest rutinerade ryttarna som rider. Sedan är ju utbildningen till för att lära sig.

5. Med handen på hjärtat, vad behöver eran bana förbättra vad gäller montén?
Mera lopp, men det vill ex. även amatörerna och lärlingarna.

Tack Göran för dina svar!
Fler sportchefers kommentarer kommer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar