söndag 7 juni 2009

Regelriktigt

Har precis kommit hem från Trollhättan. Varit på en jättetrevlig 30årsfest. Däremot var det inte lika roligt när jag kom hem och skulle ta en dusch och slappa framför TVn, strömavbrott! Surt Är nu hos en kompis som bor granne och lånar dusch och dator, därför blir det en kort blogg ikväll.

Montén har varit lite uppmärksammad denna vecka, och då syftar jag på uttagningarna till Sverige-loppet. Men det är inte vinnarna som har uppmärksammats, utan de deltagare som är med i fler uttagningar, Chip Destroyer och Ville Alfa. Någon åsikt om detta tänker jag inte ha, de har ju följt reglerna, hästarna står i träning i den regionen. Däremot så är det en proposition som behöver skrivas förtydligat till nästa år, så att vi inte har samma 10 hästar som åker landet runt på uttagningar.

I veckan är det dags för Sir Arne att montékvala och för Pink Champagne att göra ett andra försök. Återkommer om resultat. På tisdag ska även Leia Way och Dragonite ut. Som jag nämnt tidigare så är det viktigaste för Leia att fatta grejen, men Dragonite måste prestera mer. Han ska vara med i uttagning till dam-SM. Tyvärr fick han spår 12 så det är till att förlita sig på turen.

Imorgon är det lopp på Färjestad. Nr3 Quick Silas gör årsdebut, men gick en fin kvaltid och är förmodligen vinnaren i loppet. Emilie Knutsson verkar vinna med allt hon tar sig för så det blir en favorit-seger.
Nr10 Spuling har inte startat på ett tag men brukar göra det bra i loppen och är nog utmanaren till favoriten. Nr11 Nightbreed gör montédebut och kan bli intressant.

På Gävle rids det ett lopp på tisdag. Nr6 Miss Madcap gjorde det bra i montédebuten och blir nog favorit. Bakom den tror jag på nr10 Call O'boy och nr11 Knockout Victory. Jag håller även tummarna för våran gamla leasingshäst Bara Harry.

På Jägersro är det sista uttagningsloppet till Sverige-loppet där just Ville Alfa dyker upp. Galopperade bort sig i förra uttagningen på Eskilstuna, men i rätt gångart så är den först över mållinjen.

På återseende!

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Kul att följa din sida. Tillbaka till ämnet hur många hästar och olika startspår, när jag tog montelicensen provade vi att rida med sju ekipage i volten utan springspår och det gick bra, på uppdrag från STC, så det finns där...
    Annars tycker jag att i många fall blir startvolterna ihopdragna så att när man vänder upp till start blir det trångt och att det därför blir omstarter, man kan ta ut avstånden mycket mer och slipper då trånga vändningar. Tolv bakom bilen kan nog tänkas men då måste nog startbilarnas vingar vara mera anpassade för detta, som det ser ut idag är det förenat med livsfara när hästarna lägger upp huvudet på vingen. Det finns mycket att förbättra, men det finns faktiskt det som är bra också, det glöms bort, vi är vana att bara se det negativa. För i och med att monte har gjort sitt intrång inom svensk travsport har fler tjejer fått chansen att visa framfötterna, och det visar ju sig även på sulkysidan.Förrut var tjejrna mer de som tog hand om hästarna och killarna fick visa upp sig.Fortsätter vi att gemensamt arbeta för vårt intresse montesporten får killarna akta sig. eller vad tror ni?
    // Ninni

    SvaraRadera
  2. angående voltstarerna i montén så tycker jag att det ska vara som det är. Springspåren samt springbanden är inte något svårt egentligen. alla har ju tagit licens och om man fortfarande är osäker så kan man väl öva på det, så slipper man böter och omstarter. Om det skulle bli sju hästar på en volt tror jag att ni kommer få se mycket mer galopper för de som får vända upp snävt.

    SvaraRadera