söndag 14 juni 2009

Kan det inte ge sig nu?

Jag har fått höra att mitt förra blogginlägg var för långt så idag blir det ett kortare.

Just nu sitter jag och väntar på att regnet ska avta iaf lite grann. Det känns som att allt står stilla. Man skulle kunna göra mycket, städa stallet tex. men man blir helt apatisk när det är sånt här väder.
Igårkväll var vi och hälsade på "Morrans" (Expectmore) lilla bäbis. Den var så söt! Fina ben och glad i hågen. Kommer nog bli en stjärna :-)
Imorgon gör "Firren" (Västerbo Offire) sin första start i livet. Lopp 3 på Mantorp och spår 8 tycker jag är ett bra spår för honom. Kan han ta det lugnt i starten och sen gå framåt. En stark herre som kan bli riktigt bra om han fattar grejen. För kapacitet finns det. Han är en stor fransk fux så montéeliten år 2012 är planen :-)

Det är så surt att ha en häst med lite poäng. Man vill ju kunna välja lopp efter vad som passar hästen. Vill att Zubban kommer ut i ett lopp där hon står perfekt inne i sin första start för mig, men hur ska det gå till när det även är 30 andra hästar som vill vara med i det loppet. Och har man en häst som inte startat sen i juli förra året tror man väl ändå att det är självklart komma med i P21-lopp. Men nej, hemmatränat har företräde. Vilket gjorde att det var 25(!) dalahästar före Zubban. Och har man licens på Solvalla betyder det att om de kör ett P21-lopp så är det proffstränat som får 15.000 kronor för ett snabbjobb.
Men ja ä inte bitter, nej jag fortsätter leta lopp och anmäla ut henne. Nu är det Rättvik som står på tur, anmälan idag. 18 hästar anmälda nu så där kommer vi inte heller med. Synd, för midnattstravet denna dag före midsommar är en härlig upplevelse. Men man kanske får anledning åka dit ändå. Rids ju ett montélopp plus att några av våra andra hästar har planer på att starta där.

På Årjäng idag rids det ett lopp. Ett STC-lopp för ryttare som aldrig segrat. Ett ganska svårtippat lopp i den lägre klassen, men jag tror att nr13 Cera är vinnaren. Gjorde det bra i ett liknande lopp som 3a efter galopp i sista sväng. Nr15 Dancing Darkness vann i senaste montéstarten och kan också vara den som är först i mål.

Imorgon är det montélopp på Mantorp. Ett lopp som håller hög klass. Med hästar som Simb Moonzoom, Night Rambler, Flintstone Broline, Davidov och Ålarökarn så förstår ni att det finns många som kan vinna. Jag tror ändå mest på Night Rambler som var riktigt bra som tvåa i montéeliten. Simb Moonzoom fick inte till det i montéeliten, men dock i loppet efter så han är farlig. Ålarökarn är svårtippad då han bara gjort en montéstart, men har fina tider för sulky. Peter Jarvén sitter upp och det kan betyda seger.

På Bollnäs på tisdag är det montélopp för hästar med högst 365.000 kronor på kontot. Här tror jag nr5 Shark kommer göra en fin montédebut. Står perfekt inne på första volten och har 3 sulkysegrar och en andraplats i raden. Om inte den lyckas i debuten så nr3 Star Of Space lyckas hålla undan de övriga. Eller kanske är det så att systrarna Hedström återigen tar en dubbel med nr13 Bara Bruno och nr15 Will Fight?

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar